ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: 3 ΝΕΑ ΧΡΥΣΑ βραβεία για την υψηλή υγειοπροστατευτική αξία των βιολογικών ελαιολάδων τουςΟι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με 3 χρυσά βραβεία για την υψηλή υγειοπροστατευτική αξία των βιολογικών ελαιολάδων τους

• Ανάμεσα σε 1050 δείγματα ελαιολάδων

• Στα Olympia Health & Nutrition Awards 2022

• 3 στα 3 χρυσά βραβεία σε ισάριθμες συμμετοχές

• Τα ελαιόλαδα Σακελλαρόπουλου κατατάσσονται στα πολύ υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα με ισχυρισμό υγείας, καθιστώντας τα βιολειτουργικά τρόφιμα

• Ξεπέρασαν κατά 600 % το όριο του Ευρωπαϊκού κανονισμού σε περιεκτικότητα ωφέλιμων συστατικών που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία


Για 7η συνεχόμενη χρονιά, το World Olive Center for Health, ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού Olympia Health & Nutrition Awards 2022. Επιβραβεύει τους ελαιοπαραγωγούς που παρήγαγαν υψηλά φαινολικό ελαιόλαδο που πληροί τις προϋποθέσεις του Κανονισμού 432 / 2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς αποκτά ισχυρισμό υγείας (Health Claim).

Ο εν λόγω Ευρωπαϊκός Κανονισμός δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority), όταν το 2012 αναγνώρισε επίσημα την θετική επίδραση των πολυφαινολών στο οξειδωτικό στρες, μέσω του Ισχυρισμού Υγείας που περιλαμβάνεται στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 432 / 2012. Εκεί αναφέρεται ρητά πως «Οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες».

Βασική προϋπόθεση στον Ισχυρισμό Υγείας του Ευρωπαϊκού κανονισμού 432 /2012 είναι η ημερήσια πρόσληψη 20 γραμμαρίων υψηλά φαινολικού ελαιολάδου, το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg συγκεκριμένων πολυφαινολών (ελάχιστο όριο συγκέντρωσης 250 mg/kg).

Σημειώνεται ότι οι πολυφαινόλες είναι ουσίες που προκύπτουν φυσικά στο ελαιόλαδο και σχηματίζονται από πρώιμες ενώσεις που περιέχονται στον ελαιόκαρπο. Κυρίαρχες είναι η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη, που περιέχονται σε σημαντικές ποσότητες σε ελαιόλαδα με ισχυρισμό υγείας, στις οποίες έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Ελαιόλαδα που περιέχουν φαινόλες (ή πολυφαινόλες) ονομάζονται υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα ή υγειοπροστατευτικά ελαιόλαδα (high phenolic olive oils).

Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου αποτελούν ένα σύγχρονο αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και έρευνας, καθώς συνεχώς προκύπτουν νέα ερευνητικά δεδομένα για την επίδραση τους στην ανθρώπινη υγεία. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα μπορεί να έχουν θετική επίδραση σε νόσους όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση θρομβώσεων και φλεγμονωδών νόσων καθώς έχουν εξαιρετική αντιφλεγμονώδη δράση, ανάλογη της ουσίας ibuprofen (ιβουπροφαίνης).

Στα Olympia Health & Nutrition Awards 2022 συμμετείχαν περισσότερα από 1500 δείγματα ελαιολάδου, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 15 Μαΐου 2022. Απονεμήθηκαν βραβεία σε τρείς κατηγορίες ανάλογα με την περιεκτικότητα φαινολών, του χρυσού, του ασημένιου και του χάλκινου βραβείου, σε όσους παραγωγούς παρήγαγαν τουλάχιστον ένα δείγμα ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2020-2021.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, λόγω της πολύ υψηλής περιεκτικότητας των βιολογικών ελαιολάδων τους σε φαινόλες τιμήθηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά με 3 υψηλές βραβεύσεις και για τα 3 βιολογικά ελαιόλαδα με τα οποία συμμετείχαν. Τα ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ξεπερνώντας έως κατά 600 % το επίσημο ελάχιστο όριο των 250 mg/kg που θέτει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για να αποδοθεί ισχυρισμός υγείας (Health Claim), βραβεύτηκαν στην υψηλότερη κατηγορία του χρυσού βραβείου, ως εξής:

ΦΥΛΛΙΚΟΝ – Χρυσό & 1469 mg/kg φαινόλες

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ – Χρυσό & 1323 mg/kg φαινόλες

ΑΡΜΟΝΙΑ – Χρυσό & 1118 mg/kg φαινόλες

Αποτελεί μεγάλη τιμή η επιστημονική επιβεβαίωση της θετικής επίδρασης των βιολογικών ελαιολάδων μας στην ανθρώπινη υγεία για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, όταν και τα τρία (3) δείγματα μας κατατάσσονται στα πολύ υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα με ισχυρισμό υγείας, καθιστώντας τα βιο λειτουργικά τρόφιμα (bio Functional Foods).

Η συγκεκριμένη τριπλή βράβευση στα διεθνή OLYMPIA HEALTH & NUTRITION Awards 2022 συμπληρώνει τα 437 διεθνή βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate producer).

Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

Menu 5 αστέρων στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων!

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ