Λουτρά Ωραίας Ελένης: Το μυστικό της ομορφότερης γυναίκας στην ιστορία της ανθρωπότητας UP'ο ψηλά

 
Ιστορία

Μέχρι τη δεκαετία του '90, η περιοχή ήταν γεμάτη βάλτους ή χωράφια των κατοίκων του Γαλατακίου. Στην κορυφή ενός λόφου φαίνονται τα ερείπια ενός ανεμόμυλου που χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς ως πυροβολείο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά το Κιάτο και την Ακράτα αναζητήθηκαν νεές απομονωμένες παραθαλάσσιες περιοχές για δημιουργία εξοχικών. Μία από αυτές ήταν τα Λούτρα Ωραίας Ελένης. Αρχικά η κατοικίσιμη περιοχή ήταν κοντά στην παραλία όπου βρίσκονται τα ιαματικά λούτρα. Στα επόμενα χρόνια εξαπλώθηκε νοτιοανατολικά προς το χωριό Αλμυρή.

Το όνομα πιθανόν προέρχεται από τα ιαματικά λουτρά της περιοχής όπου πιστεύεται ότι έκανε στην αρχαιότητα το μπάνιο της η Ωραία Ελένη.

Πληθυσμός

Ο μόνιμος πληθυσμός του χωριού είναι 1145 κάτοικοι. Το καλοκαίρι τριπλασιάζεται λόγω των πολλών εξοχικών κατοικιών και του τουρισμού. Οι κάτοικοι είναι ως επι το πλείστον:
Αθηναίοι που μετέτρεψαν τα εξοχικά σε μόνιμες κατοικίες
πρώην κάτοικοι του Γαλατακίου
πρώην κάτοικοι του Αγγελοκάστρου
Γεωγραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το χωριό είναι παραθαλάσσιο και διαθέτει δυο παραλίες. Ωστόσο η περιοχή υψομετρικά μεγαλώνει μερικά μέτρα πέρα από τη θάλασσα λογω της ύπαρξης ενός βουνού. Τα κτήματα από ελαιόδεντρα σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους σε εξοχικές κατοικίες, μαγαζιά και ταβέρνες. Πλέον η παραθαλάσσια περιοχή διαθέτει ξενοδοχεία ταβέρνες και καφετέρειες.

Οικονομία

Η τοπική οικονομία βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και κατά δεύτερο λόγο στην αγροτική εκμετάλλευση. Η πλειονότητα των τουριστών είναι Έλληνες και κυρίως Αθηναίοι λόγω της εύκολης προσβασιμότητας (Απο τα Λουτρα περνάει ο μοναδικος παραλιακός δρόμος προς Επίδαυρο). Τα Λουτρά διαθέτουν επίσης ιαματικά λουτρά τα οποία ωστόσο προς το παρόν δεν είναι οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα. Το χωριό όπως και η γύρω περιοχή έχει πρόβλημα λειψυδρίας το οποίο επιδεινώνεται το καλοκαίρι με την αύξηση των κατοίκων.
ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%81%CE%AC_%CE%A9%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%AF%CE%B1%CF%82

Σχόλια

BANNER 2

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ