Νίκας - nerNETMob: “αποτελεί αναγκαιότητα η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”“Αποτελεί αναγκαιότητα η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός στις πρωτοποριακές δράσεις και στις ιδέες νέων ανθρώπων προς αυτή την κατεύθυνση”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χαιρετίζοντας το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου, στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο Blu Horizon, εκδήλωση για την ηλεκτροκίνηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου Interreg MED – “EnerNETMob” (Μεσογειακά διαπεριφερειακά δίκτυα ηλεκτροκινητικότητας για συστήματα διατροπικών και υπεραστικών μεταφορών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα), στο οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει ως επικεφαλής μεταξύ άλλων 16 εταίρων από χώρες της Μεσογείου.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της ηλεκτροκίνησης, ο περιφερειάρχης επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει συνολικά 11 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα 2 που προμηθεύτηκε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και άλλα 9 που έχει αγοράσει ιδίαις δαπάναις και τα έχει διαθέσει για τις ανάγκες των υπηρεσιών της και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας).

Τόνισε παράλληλα, ότι αποτελεί στόχο της Περιφέρειας η σταδιακή αντικατάσταση όλων των ρυπογόνων και παλιάς τεχνολογίας οχημάτων της με ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Π. Νίκας τόνισε ακόμα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τρίτη πανελλαδικά -μετά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία- στην ανάπτυξη δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα εγκατέστησε -και ήδη λειτουργούν- 7 δημόσια προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης, στην Τρίπολη, την Καλαμάτα (2), τον Ισθμό, το Λουτράκι, το Ναύπλιο και την Σπάρτη, για να επισημάνει ταυτόχρονα πάντως ότι “παρά τις εξαγγελίες δεν έχουμε δει ακόμα σταθμούς φόρτισης στο εθνικό μας οδικό δίκτυο”.

“Δεν κατανοώ αυτούς και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους που δεν τάσσονται απέναντι στα ορυκτά καύσιμα, απέναντι στον λιγνίτη, όταν ήδη υφιστάμεθα στον πλανήτη και το περιβάλλον τις συνέπειες από την χρήση τους” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, καταλήγοντας στον χαιρετισμό του, παρατηρώντας ωστόσο ότι “σαφώς και θα συμφωνήσω ότι σε ορισμένες περιβαλλοντικά ευαίσθητα περιοχές, οι ανεμογεννήτριες δημιουργούν προβλήματα”.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά προγράμματα -και πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας “Μοριάς” Α.Ε.- Νίκο Φοίφα, καθώς και στην ομάδα των συνεργατών του.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ακολούθησε η ανάγνωση χαιρετισμού που απέστειλε στην εκδήλωση η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και στη συνέχεια εισηγήσεις από τους Νίκο Φοίφα Project Manager για το έργο EnerNETMob (Η Στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και την Ηλεκτροκίνηση), τους συνεργάτες της Περιφέρειας πολιτικών μηχανικών Παναγιώτη Λιοντήρη και Παναγιώτη Μητρόπουλο (Αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου EnerNetMob και Το δίκτυο υποδομών ηλεκτροκίνησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντίστοιχα), κι ακόμα τους Δημήτρη Μιχαρικόπουλο διευθυντή FORTISIS (Προκλήσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων) και Στέφανο Λάππα εκπρόσωπο της εταιρείας Ν. Ι. Θεοχαράκης (Εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων).

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε εκπαιδευτικό εργαστήριο, στο πλαίσιο του οποίου έγιναν εισηγήσεις από τους Μιχάλη Σταυρόπουλο διευθυντή σύνταξης της 4ΤΡΟΧΟΙ (Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση – Η αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με αυτοκίνητα

μηδενικών ρύπων), Τάσο Σαρδέλη οικονομολόγο περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Μεσσηνίας (Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χωροθέτηση και ανάπτυξη υποδομών φόρτισης –

Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων) και Στέφανο Λάππα εκπρόσωπο της εταιρείας Ν. Ι. Θεοχαράκης (Επενδύσεις, χρηματοδοτήσεις και κίνητρα για την εγκατάσταση και τη λειτουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων).


Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE