ΕΝ.ΠΟΛΙΤΕΣ: "Αποκατάσταση οδού Οσίου Νίκωνος; Όπως ο Τιτανικός."



Αποκατάσταση οδού Οσίου Νίκωνος; Όπως ο Τιτανικός.

Για το πολύπαθο έργο της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ- OPEN MALL, η παράταξη μας έχει κάνει πάρα πολλές αναφορές στο παρελθόν σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, για τις αστοχίες και τις παράτυπες και αδιαφανείς διαδικασίες, στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή εδώ και περίπου 12 μήνες.

Παράτυπες διαδικασίες και αστοχίες που αφορούσαν: (α) την ΜΗ ΕΚΠΤΩΣΗ του Αναδόχου, (β) την αδιαφανή προσπάθεια για τροποποίηση της μελέτης, με αλλαγή του είδους του κυβόλιθου, (γ) τις παλινωδίες με την διάλυση της σύμβασης και την ανάκληση της και (δ) γενικότερα την μη προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου. Όλες οι παραπάνω ενέργειες οδηγούν το έργο στα βράχια και έχουν φέρει τον Δήμο Σπάρτης σε δυσχερή θέση.

Η παράταξη μας, διαβλέποντας το "βάλτωμα" του έργου, έγκαιρα είχε ζητήσει από τον Δήμο να προχωρήσει σε αποκατάσταση της οδού, για λόγους ασφαλείας, ενόψει και της Μεγάλης Εβδομάδας, αφενός σύμφωνα ΠΑΝΤΑ με τις νόμιμες διαδικασίες και αφετέρου σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της ορθής κατασκευής. Αντ' αυτού τι είδαμε; Για άλλη μια φορά προχειρότητα και κακοτεχνίες. Πιο συγκεκριμένα:


Εργασίες "αποκατάστασης" με μπάζωμα και τσιμεντόστρωση, εν έτει 2022 κεντρικής οδού της πόλης.


Ενημερωθήκαμε από τις όλο χαρά (!!!) δηλώσεις της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κας. Ζαχαράκη, κατά την επίβλεψη των εργασιών, πως αυτή η πρόχειρη αποκατάσταση μάλλον δεν θα είναι και τόσο προσωρινή τελικά.


Όλα τα υφιστάμενα στοιχεία της οδού ενσωματώθηκαν στο φρέσκο τσιμέντο χωρίς αρμούς, με αποτέλεσμα όταν σπάσουν (αν τελικά σπάσουν) να καταστραφούν ή να χρειαστούν επισκευή. Ράβε- ξήλωνε δηλαδή.


Την ενοποίηση των πεζοδρομίων και του δρόμου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, σε μια νεροποντή να μετατραπεί ο δρόμος σε πισίνα, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους παρόδιους ιδιοκτήτες. Ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και θέματα οδικής ασφάλειας!


Τη διάστρωση ΑΟΠΛΟΥ σκυροδέματος σε όλο το πλάτος της οδού, ΧΩΡΙΣ αρμούς και ΧΩΡΙΣ να έχει πατηθεί καλά το μπάζωμα. Έτσι η διέλευση των οχημάτων και οι αλλαγές στη θερμοκρασία, θα οδηγήσουν πολύ γρήγορα στην διάλυση του τσιμέντου και κατ' επέκταση της οδού.

Τελικά δαπανήσαμε σχεδόν 10.000 ευρώ για την κάλυψη μιας ανάγκης που δεν είχαμε, αλλά η Δημοτική Αρχή δημιούργησε, και μάλιστα με έναν τρόπο ο οποίος δεν θα λύσει το πρόβλημα γιατί ο δρόμος είναι τόσο κακοφτιαγμένος, που θα χαλάσει πριν την υλοποίηση του κανονικού έργου.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει ένα μικρής κλίμακας έργο, το οποίο κανονικά έπρεπε να έχει τελειώσει στις 7-4-2022 και ακόμα βρίσκεται στο μηδέν, προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα δημοτών και επισκεπτών, όταν μάλιστα ακολουθεί και η ανάπλαση της Κ. Παλαιολόγου, όπου και εκεί υπάρχουν αντίστοιχα και ίσως και πιο σοβαρά ζητήματα.
Βέβαια, ο κ. Δούκας όπως στα απορρίμματα και στα αδέσποτα, δήλωσε πως: «Με πρωτοφανή ταχύτητα λύσαμε το θέμα στην Οσίου Νίκωνος και συνεχίζουμε!».
Δυστυχώς ο κόσμος έχει μάτια, βλέπει και καταλαβαίνει, κάθε μέρα που περνάει, πως το καράβι έχει πάρει νερά και βουλιάζει όπως ο Τιτανικός πριν από 110 χρόνια.
Ενωμένοι Πολίτες Δ. Σπάρτης

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ