Η εορτή του Αγ. Γεωργίου στο ΓύθειοΜε κάθε ιεροπρέπεια τελέστηκε η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, του Τροπαιοφόρου στο Γύθειο και συγκεκριμένα στον εκεί Καθεδρικό Ναό με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Αφ’ εσπέρας, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης του Πάσχα και του Αγίου Γεωργίου κατά τον οποίο ευλογήθηκαν τα πασχαλινά ωά, ενώ την κυριώνυμο ημέρα μετά την Αρχιερατική Θ.Λειτουργία έγινε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και ανεπέμφθησαν δεήσεις μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες: υπέρ της καταλύσεως της του κορωνοϊού πανδημίας και της καταπαύσεως των πολεμικών συρράξεων.

Στα κηρύγματά του ο Σεβ. το εσπέρας και την κυριώνυμο ημέρα μίλησε για τις εμφανίσεις του Χριστού μετά την Ανάστασή Του ως και για το ρωμαλέο χριστιανικό φρόνημα του Αγίου Γεωργίου.

Στην εορτή συμμετείχαν οι κληρικοί αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκος, ο αρχιμ. π. Νήφων Καρολεμέας, ο πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Αρφάνης, ο πρεσβ. π. Σπυρίδων Κοτζαμπασάκης και ο ιερομ. π. Χριστόδουλος Κρουστάλης. Ο δε προϊστάμενος του Ι.Ναού π. Νήφων Καρολεμέας τα είχε όλα τακτοποιήσει ως έπρεπε.

Στο αναλόγιο έψαλε βυζαντινός χορός υπό τη χοραρχία του πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Ταπραντζή.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, η Αντιδήμαρχος Αν. Μάνης κα Δρακουλάκου, ο Διοικητής του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κ. Κυριακός, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λυροφώνη, ο Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurojust, Εισαγγελέας κ. Αδάμης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πουλικάκος, Πλαγιαννάκος και Λιγνός και πλήθος κόσμου κρατώντας αναμένες τις λαμπάδες του Πάσχα.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE