Η εορτή του Αγ. Γεωργίου στο ΓύθειοΜε κάθε ιεροπρέπεια τελέστηκε η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, του Τροπαιοφόρου στο Γύθειο και συγκεκριμένα στον εκεί Καθεδρικό Ναό με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Αφ’ εσπέρας, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης του Πάσχα και του Αγίου Γεωργίου κατά τον οποίο ευλογήθηκαν τα πασχαλινά ωά, ενώ την κυριώνυμο ημέρα μετά την Αρχιερατική Θ.Λειτουργία έγινε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και ανεπέμφθησαν δεήσεις μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες: υπέρ της καταλύσεως της του κορωνοϊού πανδημίας και της καταπαύσεως των πολεμικών συρράξεων.

Στα κηρύγματά του ο Σεβ. το εσπέρας και την κυριώνυμο ημέρα μίλησε για τις εμφανίσεις του Χριστού μετά την Ανάστασή Του ως και για το ρωμαλέο χριστιανικό φρόνημα του Αγίου Γεωργίου.

Στην εορτή συμμετείχαν οι κληρικοί αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκος, ο αρχιμ. π. Νήφων Καρολεμέας, ο πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Αρφάνης, ο πρεσβ. π. Σπυρίδων Κοτζαμπασάκης και ο ιερομ. π. Χριστόδουλος Κρουστάλης. Ο δε προϊστάμενος του Ι.Ναού π. Νήφων Καρολεμέας τα είχε όλα τακτοποιήσει ως έπρεπε.

Στο αναλόγιο έψαλε βυζαντινός χορός υπό τη χοραρχία του πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Ταπραντζή.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, η Αντιδήμαρχος Αν. Μάνης κα Δρακουλάκου, ο Διοικητής του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κ. Κυριακός, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λυροφώνη, ο Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurojust, Εισαγγελέας κ. Αδάμης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πουλικάκος, Πλαγιαννάκος και Λιγνός και πλήθος κόσμου κρατώντας αναμένες τις λαμπάδες του Πάσχα.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Η νέα γέφυρα της Σκάλας σε τροχιά υλοποίησης ! "

ΕΚΤΑΚΤΟ - 30/9 ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ τα καταστήματα της Σπάρτης

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Πέμπτη 29 Σεπ 11 το πρωί

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ