Σε συγκινησιακό κλίμα ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος ΣπάρτηςΣε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκαν το πρωί της Μ. Παρασκευής, 22 Απριλίου 2022, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Πολλοί ήταν οι πιστοί κάθε ηλικίας, οι οποίοι προσήλθαν στον Ναό για να βιώσουν την κορύφωση του Θείου Πάθους προσκυνώντας αρχικά τον Εσταυρωμένο και στη συνέχεια, μετά την Αποκαθήλωση, τον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εναποθέτοντας με ευλάβεια την προσευχή και τα αιτήματά τους.

Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτ. Αθανάσιος Σπηλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας, ο οποίος είχε την τόλμη, παρά το κλίμα φόβου που επικρατούσε, να ζητήσει από τον Πόντιο Πιλάτο να αποκαθηλώσει το νεκρό σώμα του Κυρίου από τον Σταυρό και να το θάψει στον δικό του λαξευτό τάφο. Κάνοντας ένα παραλληλισμό με τη σημερινή εποχή, ο π. Αθανάσιος προέτρεψε το εκκλησίασμα να έχει την ίδια τόλμη στις μάχες που δίνει κατά των πειρασμών και της αμαρτίας.

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου μας να φέρει τη χαρά και τη γαλήνη στις ζωές όλων των χριστιανών.


Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο θάνατος του μια «βαριά» και σημαντική απώλεια για τον τόπο μας."

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ