Μ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ: Είχα αναφερθεί τότε σε "καισαρική νοοτροπία" και σε "άβατο αυταρχισμού"ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Συμμετείχα σήμερα μετά από αίτημά μου στον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, στην Κατεπείγουσα Συνεδρίαση της με θέμα την ψήφιση προγραμματικής σύμβασης για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας.

Έχοντας παρακολουθήσει και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης σχετικά με το θέμα, έθεσα από την πλευρά μου τα εξής ερωτήματα:

Γιατί ενώ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Σκρέκας είχε μεριμνήσει με έκδοση υπουργικής απόφασης από το Φεβρουάριο που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ περί τα μέσα Μαρτίου, η Περιφέρεια και ο ΦΟΔΣΑ δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες αλλά το έκαναν καθυστερημένα χτες με τη διαδικασία μάλιστα του κατεπείγοντος; (Μήπως η αναφορά του κ. Τατούλη και κάποιων εξ ημών που τον συνοδεύσαμε στον Εισαγγελέα Σπάρτης, επιτάχυνε τις διαδικασίες;)

Ποιός είναι τελικά ο ρόλος του ΦΟΔΣΑ αφού την απαγόρευση εισόδου των φορτηγών από Σπάρτη στην Παλαιόχουνη αποφάσισε ο κ. Νίκας και επιπρόσθετα ο κ. Αργειτάκος διατύπωσε δημόσια τη θέση ότι ο ΦΟΔΣΑ στην Πελοπόννησο δεν έχει την αρμοδιότητα για την τελική διάθεση και διαχείριση των απορριμμάτων αποτελώντας τη μοναδική εξαίρεση ανάμεσα σε όλους τους ΦΟΔΣΑ ανά την Ελλάδα.

Κατά την απάντηση του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Τσουκαλάς αφενός και με την τοποθέτηση του και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Βερούτης αφετέρου άφησαν εννοηθεί ότι οι ευθύνες ανήκουν στο Δήμο που δεν γνωστοποίησε έγκαιρα την υπουργική απόφαση στην Περιφέρεια. Ας σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης σε δημόσιες τοποθετήσεις του από το Δεκέμβριο είχε δεσμευτεί για μεταφορά των σκουπιδιών της Σπάρτης στην Παλαιόχουνη και διατυμπάνιζε ότι αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση.

Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατό σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, μια Περιφερειακή Αρχή που έχει ως σημαία της τη φράση "είμαστε με την Κυβέρνηση" να μη φροντίζει να ενημερώνεται για καίριας σημασίας για τον τόπο και τους πολίτες αποφάσεις της τελευταίας.

Επιπλέον άκουσα ιδίοις ώτοις τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Σπάρτης να λένε ότι ενημέρωσαν τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη από την πρώτη στιγμή που έλαβαν την υπουργική απόφαση καθώς γνώριζαν ότι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης ήταν απαραίτητη από προηγούμενη εμπειρία και αυτός τους απέτρεψε λέγοντάς τους ότι δε χρειάζεται προγραμματική.

Με μεγάλη μου λύπη επίσης πληροφορήθηκα, για εντάσεις σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και χρήση ανάρμοστων εκφράσεων από τον Περιφερειάρχη προς τους Αντιδημάρχους Σπάρτης αλλά και απαξιωτικών σχολίων για στελέχη της Κυβέρνησης, αυτής με την οποία καυχιέται ότι στηρίζει και συμπορεύεται.

Αυτό το γεγονός όπως και το άλλο κατά το οποίο ο Περιφερειάρχης απηύθυνε απαράδεκτες εκφράσεις σε διαμαρτυρόμενους πολίτες από το Δήμο Ευρώτα, επιβεβαιώνουν τη διαμόρφωση ενός αυταρχικού, συγκεντρωτικού και αντιδημοκρατικού πλαισίου διοίκησης της Περιφέρειας, κάτι το οποίο επεσήμανα με τη διαφοροποίηση και ανεξαρτητοποίησή μου πριν ένα ακριβώς χρόνο.

Είχα αναφερθεί τότε σε "καισαρική νοοτροπία" και σε "άβατο αυταρχισμού" και πραγματικά δεν περίμενα ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα επιβεβαιωθώ πανηγυρικά.

Όσοι από την πρώην Παράταξη μου συνεχίζουν να συμπορεύονται με τον επικεφαλής εθελοτυφλούν είτε για να μειώσουν τις ψυχολογικές συνέπειες της γνωστικής ασυμφωνίας που τους έχει προκύψει, είτε γιατί βάζουν το στενό πολιτικό τους συμφέρον πάνω από το καλό των πολιτών.

Οι πολίτες όμως θα έχουν τον τελευταίο λόγο.


Με εκτίμηση

Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας

Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE