ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ...Νεοκλής Κρητικός: Έφυγε ένας ανιδιοτελής υπηρέτης του Παγκόσμιου Παιδικού Αθλητικού Κινήματος.


Σημαντική η προσφορά του Γιάννη Κυριακόπουλου στη Λακωνία.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα πως απεβίωσε ανήμερα της Ανάστασης, στο Χάμιλτον του Καναδά, ο ομογενής, φίλος και συμπατριώτης (από τα Καμίνια-Δάφνη) Γιάννης Κυριακόπουλος.

Ένας φλογερός πατριώτης, επιτυχημένος επαγγελματίας στο εξωτερικό, άριστος οικογενειάρχης, παθιασμένος και ανιδιοτελής, εθελοντής στο Παγκόσμιο Παιδικό Αθλητικό κίνημα.

Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ των International Children’s Games (I.C.G.), ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε και έπεισε το Δήμο της Σπάρτης το 1994, να συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες στον Καναδά και στη συνέχεια έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην ανάληψη και διοργάνωση των Αγώνων, το 1997 από την πρωτεύουσα της Λακωνίας.

Αυτή του η πρωτοβουλία και η εν συνεχεία διαχρονική στήριξη του, είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά-αθλητές από τη Λακωνία, από τους Δήμους, Σπάρτης, Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα, (τουλάχιστον 500 από τη Λακωνία και 3.500 από όλη την Ελλάδα), να έχουν συμμετάσχει-ταξιδέψει από το 1994 μέχρι σήμερα, σε δεκάδες πόλεις του κόσμου στους αγώνες και να έχουν αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες και αρκετά μετάλλια, ενώ συγχρόνως λειτουργούσαν και ως πρεσβευτές της Λακωνίας μας και του πολιτισμού μας.

Δεν σταμάτησε μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του, να αγωνίζεται για τα παιδιά και να προσπαθεί να υλοποιηθεί το όνειρό του, η Σπάρτη να διοργανώσει παγκόσμιους παιδικούς αγώνες, μεταξύ ελληνικών κοινοτήτων-ενοριών του Απόδημου Ελληνισμού και από τις πέντε Ηπείρους, με ελληνόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς με τους γονείς τους να έχουν ρίζες από τη Λακωνία.

Εν ζωή έχει ανακηρυχθεί εθελοντής της χρονιάς στον Καναδά το 2000 και έχει τιμηθεί απο δεκάδες φορείς και πόλεις σε όλο τον κόσμο, για την προσφορά του, μεταξύ των οποίων απο το Δήμο του Χαμιλτον, από τους Δήμους Σπάρτης, Πάτρας και Αθήνας καθώς και από το Σπαρτιατικό Γ. Σ.

Η Λακωνία οφείλει να του αναγνωρίσει αυτή τη διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του στο μακρινό Χάμιλτον του Καναδά.


Αιωνία του η μνήμη.


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πήγε στη Δ.Ο.Υ ΣΠΑΡΤΗΣ και έφυγε με κάταγμα στο χέρι λόγω ράμπας

Φωτιά στη Μάνη

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ μη καταλήξουν σε καυσόξυλα

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ