ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΝΙΚΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

01.4.2022

Σε παράσταση στην Εισαγγελία Σπάρτης προέβη σήμερα ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της " Νέας Πελοποννήσου" Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ντία Τζανετέα, Χαράλαμπο Σκούρο, Ντίνα Νικολάκου και την Ανεξάρτητη Σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης για την εκτέλεση της με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/118754/2410 Υπουργικής Απόφασης, η οποία εκδόθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την 15η Μαρτίου 2022, που αφορά στη μεταφορά των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ)του Δήμου από 21 Μαρτίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2022 στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Ν. Αρκαδίας, στη θέση "Παλαιόχουνη" του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Νίκας όφειλε να μεριμνήσει σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Πελοποννήσου για όλες τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν προκειμένου μέχρι 21 Μαρτίου 2022 να έχει ολοκληρωθεί η εκ του Νόμου προβλεπόμενη διαδικασία.

Αντ' αυτού ο κ. Νίκας όχι μόνο παρέβη τα καθήκοντα του μη υλοποιώντας την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, απαγορεύοντας αυθαίρετα στα οχήματα του δήμου Σπάρτης να εισέλθουν στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη αλλά και καθυστερεί προκλητικά στην εκτέλεσή της.

Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε πως η Υπουργική Απόφαση ελήφθη για λόγους Δημοσίας Υγείας , υπογραμμίζοντας την έκτακτη ανάγκη άμεσης αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η αύξηση των θερμοκρασίας των δυο τελευταίων ημερών, γεγονός που θα συνεχιστεί κσι τις επόμενες ημέρες, αυξάνει την επικινδυνότητα δημιουργίας εστιών μόλυνσης και σε συνδυασμό με την πανδημία δημιουργείται στη Λακωνική πρωτεύουσα μια υγειονομική βόμβα .

Οι "εγκληματικές" πράξεις του κ. Νικα επιβαρύνουν και το περιβάλλον!

Μετά το πέρας της δια ζώσης παράστασης ο κ. Τατούλης κατέθεσε έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία εστιάζοντας στη άμεση παρέμβαση της.


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πήγε στη Δ.Ο.Υ ΣΠΑΡΤΗΣ και έφυγε με κάταγμα στο χέρι λόγω ράμπας

Φωτιά στη Μάνη

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ μη καταλήξουν σε καυσόξυλα

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ