Γ.Σακελλαρόπουλος: "Μια πολύ μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, για τη Σπάρτη και για την Ελληνική Ελαιοκομία."



Μια πολύ μεγάλη στιγμή...Στις 19 & 20 Απριλίου 2022...
Στο Πανεπιστήμιο Yale University ...
"Ancient Greek Cuisine: Back to the Future"...

Μια πολύ μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, για τη Σπάρτη και για την Ελληνική Ελαιοκομία.

Μέσω της Αρχαίας Ελλάδας και Σπάρτης, μέσω της διατροφής και του γαστρονομικού πολιτισμού που περνά από το παρελθόν στο σήμερα και στο μέλλον.

Το γαστρονομικό γεγονός "Ancient Greek Cuisine: Back to the Future", που θα λάβει χώρα στις 19 & 20 Απριλίου 2022, στο γνωστό πανεπιστήμιο του Yale της Αμερικής, αποτελεί μια ιστορική στιγμή και ένα παγκόσμιο event που γίνεται για πρώτη φορά, με βάση την αρχαία Ελληνική διατροφή και τα συστατικά της κουζίνας της, από το παρελθόν στο σήμερα, προβάλλοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο event ήταν ένα πιστεύω μου πολλά χρόνια πίσω, γιατί θεωρώ ότι τα ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα, έχουν πολιτισμό και φιλοσοφία προσφοράς στην ανθρωπότητα δια μέσου των αιώνων.

Πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση μου τον Οκτώβριο του 2021, με τον καθηγητή κο. Τασσος Κυριακιδης της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη Λακωνίας.

Εκεί, συνδυάσαμε την επί πολλά χρόνια νοοτροπία μας, της βιολογικής καλλιέργειας, του φυσικού τρόπου ζωής και της υγειοπροστατευτικότητας, μαζί με τις εξαιρετικές ιδέες του κου. Κυριακίδη περί αρχαιότητας, Ελληνικής και Σπαρτιατικής φιλοσοφίας στη διατροφή, παράδοσης αλλά και της σύγχρονης αντίληψης με επιστημονικά δεδομένα.

Κοινή μας πεποίθηση και πιστεύω είναι πως για να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να έχουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν και στην ιστορία μας, στις ρίζες μας.

Έτσι, δημιουργήθηκε το event, με την ελπίδα να ενώσει τα ελληνικά εθνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές, με την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Σπάρτη, από το χθες στο σήμερα, και στο μέλλον, μέσω ενός παγκόσμιου γεγονότος.

Το ρόλο αυτό, μέσω της γαστρονομίας, ανέλαβε ο ελληνικής καταγωγής πολύ γνωστός chef της Νέας Υόρκης στην Αμερική κος Μιχάλης Ψιλάκης, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία και αναγνώριση, και παράλληλα έχει διακριθεί μεταξύ πολλών άλλων βραβείων και με αστέρι Michelin για τις εμπνεύσεις του στην γαστρονομία.

Οι εξαιρετικές δημιουργίες του, που θα γίνουν στο χώρο του Yale Hospitality θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στα πλαίσια του event με τον τίτλο "Αρχαία Ελληνική Κουζίνα: Από το παρελθόν στο μέλλον", ακολουθούν δε αυτή τη φιλοσοφία, προάγουν τον Αρχαιοελληνικό και Σπαρτιατικό γαστρονομικό πολιτισμό και θα έχουν αμιγώς ελληνικά συστατικά και χρώματα.

Το διήμερο 19 και 20 Απριλίου 2022 στο event θα γίνουν ομιλίες στο χώρο Yale MacMillan Center , υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Κυριακίδη Τάσσου της σχολής Yale School of Public Health ,
από διακεκριμένους επιστήμονες όπως ο κος. Paul Freedman από το τμήμα Ιστορίας του Yale,
(Department of History at Yale University ),από τον chef Michael Psilakis, από τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών καθηγητή κο.Ιωάννη Χρυσουλάκη, τον Έλληνα πρόξενο της Νέας Υόρκης κο. Κωνσταντίνο Κούτρα, καθώς και τον διεθνή κριτή ελαιολάδου και σκηνοθέτη Fil Bucchino , του οποίου το φημισμένο ντοκιμαντέρ
"Obsessed with Olive Oil" θα προβληθεί στα πλαίσια του event.

Για το συγκεκριμένο event επιλέχθηκαν τα βιολογικά ελαιόλαδα και οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, καθώς αποτελούν ένα παράδειγμα Ελληνικής υψηλής ποιότητας με διεθνή αναγνώριση, αλλά και με αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.

Την ημέρα του δείπνου θα προηγηθεί γευσιγνωσία ελαιολάδων σε όλους τους παρευρισκόμενους και το Ελληνικό ελαιόλαδο θα εκπροσωπήσει το βιολογικό "Φυλλικόν" πρωτέλαιο, των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Νοιώθω πραγματικά ιδιαίτερη χαρά, δικαίωση και τιμή να προβάλλεται η Ελλάδα αλλά και η Σπάρτη σε όλον τον κόσμο, μέσω της Αρχαιοελληνικής γαστρονομίας και της σύγχρονης επιστήμης.

Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή Κυριακίδη Τάσσο και τον chef Michael Psilakis , για την θετική τους ανταπόκριση, τις ιδέες τους και για την εξαιρετική συνεργασία μας.

Εύχομαι η «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα: Από το παρελθόν στο μέλλον» να αποτελέσει επίκεντρο της σημερινής διατροφής παγκοσμίως και η χώρα μας, η Ελλάδα και ο τόπος μας η Σπάρτη, να γίνουν σηματωρός όλων των ποιοτικών τροφίμων του μέλλοντος, μέσα από την Αρχαιοελληνική διατροφή και την φιλοσοφίας της.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ