Δαβάκης: Νέες πολιτικές απασχόλησης και νέα στεγαστική πολιτική στο νομοσχέδιο του υπουργείου ΕργασίαςΗ ενίσχυση της στελέχωσης της τοπικής υπηρεσίας του ΕΦΚΑ στη Σπάρτη και του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης της Λακωνίας (ΟΑΕΔ),η μονιμοποίηση των αναπληρωτών στη Σχολή Μαθητείας στο Παρόρι, ο νέος ρόλος του ΟΑΕΔ και τα νέα εργαλεία καταπολέμησης της ανεργίας, ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης κατά τη χθεσινή του ομιλία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που είχε ως τίτλο: «Δουλειές Ξανά».

Ο κ. Δαβάκης επεσήμανε από το βήμα της Βουλής, ότι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, του ΚΠΑ και της Σχολής Μαθητείας στο Παρόρι, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις εργασιακές τους υποχρεώσεις, παρά την υποστελέχωση που επικρατεί στις υπηρεσίες τους και τα νέα δεδομένα που έχουν ανακύψει. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Κ. Χατζηδάκη να κάνει ό,τι μπορεί για την καλύτερη στελέχωσή τους.

Όσον αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι στοχεύει σε τρία πράγματα:


στο να μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό φορέα απασχόλησης με στόχο την ανεύρεση ικανοποιητικής από κάθε πλευρά εργασίας για τον άνεργο.


στην ανασύσταση μιας νέας στεγαστικής πολιτικής που τόσο έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ιδίως οι νέοι μας.


Και, το κυριότερο, στην επιτάχυνση της απονομής συντάξεων, στην επίλυση δηλαδή ενός από τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που άφησε κληρονομιά ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε ο κ. Δαβάκης, για τον σκοπό αυτόν θεσμοθετούνται δύο νέες ρυθμίσεις: Η πρώτη αφορά στην έκδοση συντάξεων fast track, για τις νέες συντάξεις. Και η δεύτερη στην έκδοση «σύνταξης εμπιστοσύνης» για το στοκ των εκκρεμών συντάξεων.Το πλήρες βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο θάνατος του μια «βαριά» και σημαντική απώλεια για τον τόπο μας."

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ