ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΡΔΟΥ - ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΜε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος βρέθηκε τις μέρες του Πάσχα στον τόπο καταγωγής του, τις Κροκεές, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία έγινε στο Δημαρχείο Ευρώτα, στη Σκάλα, τέθηκαν το ζήτημα της αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών και η στρατηγική του Δήμου για περαιτέρω χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

Καλωσορίζοντας τον υπουργό, ο Δήμαρχος, Δήμος Βέρδος, εξέφρασε τη χαρά του, χαρακτηρίζοντας τον κ. Πιερρακάκη ως έναν από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης, ο οποίος έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απλοποιώντας πολλές υπηρεσίες μέσω του gov.gr.

Όπως τόνισε: «Εμάς στον Δήμο μας έχει βοηθήσει τα μέγιστα και σήμερα η ατζέντα μας είναι πως μπορούμε να πάμε τον Δήμο ένα βήμα πιο πέρα, με τα smart cities, στα οποία έχει ενταχθεί ο δήμος Ευρώτα με το ποσό τον 500 χιλ. ευρώ.

Επιπλέον και χάρη στον κ. Πιερρακάκη, ο Δήμος Ευρώτα επιλέχθηκε ανάμεσα στους πρώτους 38 Δήμους που εφαρμόζουν πιλοτικά το mykeplive, δηλαδή την εξυπηρέτηση από ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης».

Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στον Δήμο Ευρώτα, στη Σκάλα, με τον αγαπητό Δήμαρχο, τον Δήμο Βέρδο. Να πω ότι η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από τις Κροκεές (…). Είναι ένα μέρος που το αγαπούμε πάρα πολύ και ερχόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Φυσικά εδώ έχουμε να συζητήσουμε με τον Δήμαρχο τα της δουλειάς. Το θέμα των Έξυπνων Πόλεων είναι κάτι το οποίο αφορά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο χρηματοδοτεί όλους τους Δήμους με συνολικά 320 εκατ. ευρώ για να προβούν με δικά τους σχέδια στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Σήμερα με τον Δήμαρχο, πέρα από τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, τα οποία είναι συνολικότερα, προφανώς, από τα ψηφιακά, τα οποία θα συζητήσουμε, θα μιλήσουμε και για το θέμα αυτού του συγκεκριμένου project, δηλαδή τη στρατηγική του Δήμου Ευρώτα για να μετατραπεί σε έναν ακόμη πιο Έξυπνο Δήμο».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρέδωσε στον Υπουργό τιμητική πλακέτα για την μεγάλη προσφορά του προς τον Δήμο Ευρώτα, καθώς και ειδικές εκδόσεις ιστορικού περιεχόμενου για τον Δήμο. Ο κ. Υπουργός ξεναγήθηκε, επίσης, στους χώρους του δημαρχείου, ανταλλάσσοντας ευχές με τους υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποδέχθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Πολολός, οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Γεωργοστάθης και Βασίλειος Μπόλλας, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κροκεών, Αλέξανδρος Σταματάκος.


Σχόλια

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Η νέα γέφυρα της Σκάλας σε τροχιά υλοποίησης ! "

ΕΚΤΑΚΤΟ - 30/9 ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ τα καταστήματα της Σπάρτης

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Πέμπτη 29 Σεπ 11 το πρωί

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ