Περιφερειακό Συμβούλιο : “ανάγκη για κοινωνική πολιτική στήριξης κυρίως των αδύναμων κοινωνικών ομάδων από την κυβέρνηση, με την επιστροφή των υπερκερδών των ενισχύσεων στην ενέργεια”



“Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα κοινωνική πολιτική στήριξης κυρίως των αδύναμων κοινωνικών ομάδων από την κυβέρνηση, με την επιστροφή των υπερκερδών των ενισχύσεων στην ενέργεια” σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα που εισηγήθηκε η περιφερειακή Αρχή και ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του χθες, Δευτέρα 11 Απριλίου.

Η πρόταση ψηφίσματος της περιφερειακής Αρχής ισοψήφισε με την κοινή πρόταση των υπόλοιπων συνδυασμών της αντιπολίτευσης και υπέρ της πρώτης βάρυνε η ψήφος του προέδρου του σώματος. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” πρότεινε άλλο σχέδιο ψηφίσματος από το οποίο δεν παρέκλινε σε καμία από τις δύο ψηφοφορίες.

Είχε προηγηθεί διεξοδική συζήτηση με θέμα “άμεσα και επείγοντα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και την μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ακύρωση βίαιης απολιγνιτοποίησης, άμεση επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη”, στην οποία έκανε παρέμβαση και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο σημειώνονται τα εξής:

“Η πολιτική της απολιγνιτοποίησης είναι ορθή. Η διεθνής συγκυρία όμως επιβάλει την αξιοποίηση των σύγχρονων λιγνιτικών μονάδων, στον χρόνο που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον

Επιβάλλεται η παραπέρα προώθηση κατασκευής ΑΠΕ, με τον κατάλληλο χωροταξικό σχεδιασμό

Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα κοινωνική πολιτική στήριξης κυρίως των αδύναμων κοινωνικών ομάδων από την κυβέρνηση, με την επιστροφή των υπερκερδών των ενισχύσεων στην ενέργεια

Είναι επίσης αναγκαία η δραστηριοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ύπαρξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στην ενέργεια, με έμφαση στις καθαρές μορφές της

Τέλος, η (συνημμένη) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, επιβάλλεται να μελετηθεί από την κυβέρνηση και να αξιολογηθεί με θετικό τρόπο”.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ