ΓΥΘΕΙΟ: Έναρξη προληπτικού ελέγχου με Τέστ Παπ και Μαστογραφία από την Περιφέρεια και το ΕΙΟΈναρξη προληπτικού ελέγχου με Τέστ Παπ και Μαστογραφία από την Περιφέρεια και το ΕΙΟ σε γυναίκες του Γυθείου στη Λακωνία
Ξεκινά, την Πέμπτη 28 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και συγκεκριμένα στο Γύθειο, ενώ θα ακολουθήσει η Αρεόπολη, ο πληθυσμιακός έλεγχος για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.
Ο έλεγχος υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου –ΠΕ Λακωνίας σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, την Μητρόπολη Μάνης και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»
Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.
Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, βρίσκεται στο τέως Δημοτικό Στάδιο Γυθείου.
Oι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2733023888, 2731363227 και 2731363220 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Στο χώρο όπου θα λειτουργεί η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας βρέθηκε την Τετάρτη ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη καθώς και ο Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Μυρίλλας Αναστάσιος. Επίσης παρόντες ήταν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Γυθείου Θεοδώρα Αγγελάκου και οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Δρακουλάκου, Παναγιώτης Τσιριγώτης και Αντώνης Κουμεντάκος.
Ο κ. Χρονάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως «γίνεται μία προσπάθεια από την Περιφερειακή Αρχή που έχει προτάξει τα θέματα Υγείας, γιατί δεν είναι μόνο ο Κορωνοϊός, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη, στην οποία στοχεύει και το πρόγραμμα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, αφού μία έγκαιρη διάγνωση μπορεί να συμβάλλει στην πλήρη ίαση ενός καρκίνου του μαστού ή ενός καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».
Ο κ. Χρονάς σημείωσε πως με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στοχεύουν να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μάλιστα θα επαναληφθεί σε περιοχές που έχει ήδη διεξαχθεί ένας πρώτος κύκλος εξετάσεων.
Να αναφέρουμε πως στην Αρεόπολη η κινητή μονάδα θα βρίσκεται αέξω από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, από 06/06/2022 έως 10/06/2022. Oι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2733051242, 2733360011, 2733023888 και 2731363220 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ