ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΟΙΚΙΑ ΡΙΤΣΟΥ: Ενημέρωση δημοσιογράφων κεντρικών ΜΜΕ

 


Κυριακή 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 , Κυριακή των ΒΑΙΩΝ
Με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΝΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ , τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας ΝΙΚΩΝΑ ΤΖΙΝΙΕΡΗ και ομάδα δημοσιογράφων από μεγάλα ΜΜΕ όπως ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ , ΕΘΝΟΣ , ALPHA TV , ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ , ενημερωτικά site και ιστοσελίδες , στο σπίτι του ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ και στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ .
Στο σπίτι του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου έγινε αναλυτική ενημέρωση των δημοσιογράφων για την διαδικασία αγοράς της οικίας Ρίτσου από τον Δημο Μονεμβασιας με 750.000 € με δικά του χρήματα και την διαδικασία μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού σε μουσείο αφιερωμένο στο έργο του ποιητή . Η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Μονεμβασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού περνάει την Μεγάλη Εβδομάδα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας και ο προϋπολογισμός εργασιών για την κατασκευή του Μουσείου είναι 240.000 € τα οποία θα διατεθούν από το Υπουργείο .
Στο οικόπεδο βόρεια της οικίας Ρίτσου γίνεται καθαρισμός και απομάκρυνση των φερτών υλικών ώστε να εκδοθεί οικοδομική άδεια που θα οδηγήσει στην επέκταση της οικίας Ρίτσου προς το βόρειο τείχος .
Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη ενημερώσαμε για τα έργα που υλοποιούνται με προγραμματική σύμβαση Δήμου και Περιφέρειας όπως η Ανάπλαση του δρόμου Γέφυρας - Κάστρου ( 100.000€ ) , ο Φωτισμός του Κάστρου 960.000 € ( εδώ στην προγραμματική σύμβαση είναι και το Υπουργείο Πολιτισμού ) και το έργο στήριξης των πρανών πάνω από τον οικισμό του Κάστρου ( 2.550.000 € ) , για την κατασκευή Τελεφερίκ προς στην Άνω Πόλη ( ετοιμάζεται η δημοπράτηση μελέτης κατασκευής και έχει ήδη εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ) , το έργο της Μαρίνας 1.800.000 € από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το έργο κατασκευής ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ στην ΣΚΑΛΑ που θα δώσει λύση στο κορυφαίο ζήτημα της Λακωνίας τις τελευταίες δεκαετίες .
Στην συνέχεια έγινε επίσκεψης το αρχαιολογικό Μουσείο όπου η υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώτα Ψυχογιού ενημέρωσε αναλυτικά για την ιστορία του Μουσείου και των εκθεμάτων του .
Χθες βράδυ η Περιφέρεα παρέθεσε γεύμα στους δημοσιογράφους στο οποίο παρευρέθησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΦΑΤΙΝΟΥ , η Δημοτική Σύμβουλος ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΜΗ ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μονεμβασίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΦΟΣ και ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Λακωνίας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΛΗΣ .

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ




Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE