ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: αυτοψίες στο οικόπεδο του Χυμοφίξ
Συνάντηση εργασίας είχαμε χθες, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και τα στελέχη του Υπουργείου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, που τον συνόδευαν, για όλα τα θέμα υποδομών Πολιτισμού της Λακωνίας, για τα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού συνεργάζονται στενά, στο επίπεδο της χρηματοδότησης και υλοποίησής τους.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, διενεργήσαμε αυτοψίες στο οικόπεδο του Χυμοφίξ, που μελετάται η ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και στους Αρχαιολογικούς χώρους του Μυστρά, και της Σπάρτης, που υλοποιούνται τρία σπουδαία έργα, με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού και φορέα χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για :
Την αναβάθμιση του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης, προϋπολογισμού 1.600.000,00€.
Την “Ανάδειξη – Εκθεσιακή περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά”, συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000, 00€ και
την “Συντήρηση ζωγραφικού διακόσμου και λίθινων στοιχείων των ναών, Αγίου Δημητρίου, Παντάνασσας και Ευαγγελίστριας στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά”, συνολικού προϋπολογισμού 968.800, 00 €.
Θέσαμε επίσης και όλα τα θέματα υποδομών Πολιτισμού, που αφορούν στη Λακωνία και για τα οποία θα πρέπει να συνεργαστούμε στενά, προκειμένου να τα υλοποιήσουμε, ξεπερνώντας γρήγορα τα όποια γραφειοκρατικά θέματα.
Στη συνάντησή μας με τον Γενικό Γραμματέα , επιβεβαιώθηκε επίσης, για άλλη μια φορά η καλή και αποδοτική συνεργασία μας με το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και η συναντίληψή μας, ότι ξεπερνώντας τα εμπόδια πρέπει, αφενός να σηκώσουμε «ομπρέλα» προστασίας των ιστορικών μνημείων του τόπου μας, αφετέρου να τα αναδείξουμε σε ελκυστικούς και επισκέψιμους χώρους, εκπληρώνοντας έτσι το χρέος μας στους προγόνους και στην Ιστορία μας. Τον ευχαριστώ θερμά !


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ