ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: αυτοψίες στο οικόπεδο του Χυμοφίξ
Συνάντηση εργασίας είχαμε χθες, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και τα στελέχη του Υπουργείου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, που τον συνόδευαν, για όλα τα θέμα υποδομών Πολιτισμού της Λακωνίας, για τα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού συνεργάζονται στενά, στο επίπεδο της χρηματοδότησης και υλοποίησής τους.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, διενεργήσαμε αυτοψίες στο οικόπεδο του Χυμοφίξ, που μελετάται η ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και στους Αρχαιολογικούς χώρους του Μυστρά, και της Σπάρτης, που υλοποιούνται τρία σπουδαία έργα, με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού και φορέα χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για :
Την αναβάθμιση του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης, προϋπολογισμού 1.600.000,00€.
Την “Ανάδειξη – Εκθεσιακή περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά”, συνολικού προϋπολογισμού 1.350.000, 00€ και
την “Συντήρηση ζωγραφικού διακόσμου και λίθινων στοιχείων των ναών, Αγίου Δημητρίου, Παντάνασσας και Ευαγγελίστριας στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά”, συνολικού προϋπολογισμού 968.800, 00 €.
Θέσαμε επίσης και όλα τα θέματα υποδομών Πολιτισμού, που αφορούν στη Λακωνία και για τα οποία θα πρέπει να συνεργαστούμε στενά, προκειμένου να τα υλοποιήσουμε, ξεπερνώντας γρήγορα τα όποια γραφειοκρατικά θέματα.
Στη συνάντησή μας με τον Γενικό Γραμματέα , επιβεβαιώθηκε επίσης, για άλλη μια φορά η καλή και αποδοτική συνεργασία μας με το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και η συναντίληψή μας, ότι ξεπερνώντας τα εμπόδια πρέπει, αφενός να σηκώσουμε «ομπρέλα» προστασίας των ιστορικών μνημείων του τόπου μας, αφετέρου να τα αναδείξουμε σε ελκυστικούς και επισκέψιμους χώρους, εκπληρώνοντας έτσι το χρέος μας στους προγόνους και στην Ιστορία μας. Τον ευχαριστώ θερμά !


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ