ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝΜε αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα είναι μέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης και το μήνυμά της είναι διπλό: Από τη μία πλευρά μας υπενθυμίζει ότι κάποια αδέσποτα ζουν χωρίς στέγη, φροντίδα και αγάπη και μας ευαισθητοποιεί να υιοθετήσουμε ένα ζώο συντροφιάς. Από την άλλη, μας αφυπνίζει, καθώς δεν είναι λίγα τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων.

Τόσο η εγκατάλειψη όσο και η έμπρακτη βία (τραυματισμοί, βασανιστήρια, θανατώσεις) καταδεικνύουν ζήτημα έλλειψης πολιτισμού και οφείλουν να θεωρούνται εγκληματικές πράξεις.

Σε όσους ισχυρίζονται ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς και δεν υπάρχει ο χρόνος και η πολυτέλεια για ενασχόληση με τέτοια ζητήματα, απαντούμε ότι η αντίσταση στην ηθική κρίση και η προάσπιση αρχών και δικαιωμάτων είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτήν την παρακμή».

Ο Δήμος Ευρώτα αναπτύσσει πολύπλευρη δράση, θέτοντας στο επίκεντρο τον έλεγχο της υγείας και του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, προκειμένου να

συμβιώνουν αρμονικά στη δική μας κοινωνία. Συγκεκριμένα:

1. Έχει ιδρύσει Δημοτικό Κτηνιατρείο στο οποίο πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές σημάνσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις και στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Μέχρι σήμερα έχουν σημανθεί, εμβολιαστεί και στειρωθεί 726 αδέσποτα ζώα.

2. Παρέχει τη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση ζωονόσων και λοιπών ασθενειών των αδέσποτων ζώων.

3. Έχει δημιουργήσει 14 σημεία σίτισης αδέσποτων ζώων τοποθετώντας ειδικές ταΐστρες και ποτίστρες. Η σίτιση πραγματοποιείται από υπαλλήλους του Δήμου Ευρώτα σε συνεργασία με φιλόζωους πολίτες.

4. Με τη συνδρομή του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Δ. Ευρώτα «Η Φροντίδα» έχει πραγματοποιήσει 165 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.

5. Κύκλος επισκέψεων σε σχολεία σχετικά με την ευαισθητοποίηση και την προαγωγή της φιλοζωίας της νέας γενιάς.

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών. Ενημερώστε το Δήμο για οποιοδήποτε αδέσποτο χρήζει βοήθειας στα τηλέφωνα 2735041883 και 2735360225.


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά στη Μάνη

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ