ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝΜε αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα είναι μέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης και το μήνυμά της είναι διπλό: Από τη μία πλευρά μας υπενθυμίζει ότι κάποια αδέσποτα ζουν χωρίς στέγη, φροντίδα και αγάπη και μας ευαισθητοποιεί να υιοθετήσουμε ένα ζώο συντροφιάς. Από την άλλη, μας αφυπνίζει, καθώς δεν είναι λίγα τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων.

Τόσο η εγκατάλειψη όσο και η έμπρακτη βία (τραυματισμοί, βασανιστήρια, θανατώσεις) καταδεικνύουν ζήτημα έλλειψης πολιτισμού και οφείλουν να θεωρούνται εγκληματικές πράξεις.

Σε όσους ισχυρίζονται ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς και δεν υπάρχει ο χρόνος και η πολυτέλεια για ενασχόληση με τέτοια ζητήματα, απαντούμε ότι η αντίσταση στην ηθική κρίση και η προάσπιση αρχών και δικαιωμάτων είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτήν την παρακμή».

Ο Δήμος Ευρώτα αναπτύσσει πολύπλευρη δράση, θέτοντας στο επίκεντρο τον έλεγχο της υγείας και του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, προκειμένου να

συμβιώνουν αρμονικά στη δική μας κοινωνία. Συγκεκριμένα:

1. Έχει ιδρύσει Δημοτικό Κτηνιατρείο στο οποίο πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές σημάνσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις και στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Μέχρι σήμερα έχουν σημανθεί, εμβολιαστεί και στειρωθεί 726 αδέσποτα ζώα.

2. Παρέχει τη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση ζωονόσων και λοιπών ασθενειών των αδέσποτων ζώων.

3. Έχει δημιουργήσει 14 σημεία σίτισης αδέσποτων ζώων τοποθετώντας ειδικές ταΐστρες και ποτίστρες. Η σίτιση πραγματοποιείται από υπαλλήλους του Δήμου Ευρώτα σε συνεργασία με φιλόζωους πολίτες.

4. Με τη συνδρομή του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Δ. Ευρώτα «Η Φροντίδα» έχει πραγματοποιήσει 165 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.

5. Κύκλος επισκέψεων σε σχολεία σχετικά με την ευαισθητοποίηση και την προαγωγή της φιλοζωίας της νέας γενιάς.

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών. Ενημερώστε το Δήμο για οποιοδήποτε αδέσποτο χρήζει βοήθειας στα τηλέφωνα 2735041883 και 2735360225.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE