Συνάντηση Τουρνά – Δαβάκη ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδουΣυνάντηση Τουρνά – Δαβάκη ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και πρώην Α/ΓΕΑ πτέραρχο (ε.α) Ευάγγελο Τουρνά είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, εξαιτίας της επικείμενης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, με αντικείμενο την ετοιμότητα και τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Βρισκόμαστε μπροστά στη νέα αντιπυρική περίοδο και για τον λόγο αυτόν συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας πτέραρχο (ε.α) Ευάγγελο Τουρνά και του έθεσα τα προβλήματα και τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας.

Ο υφυπουργός μου παρουσίασε τον νέο σχεδιασμό του υπουργείου του, που μεταξύ άλλων προβλέπει περιπολίες αεροσκαφών στις περιόδους αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών, για τον άμεσο εντοπισμό και την ταχεία κατάσβεσή τους. Παράλληλα, θα περιπολούν δικυκλιστές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ προχωρά η διαδικασία πρόσληψης των 500 «δασοκομάντος».

Επανέφερα στον υφυπουργό τα πάγια αιτήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας, όπως την αναβάθμιση σε Β΄ ή Α΄ τάξης της Π.Υ Σπάρτης, την αναβάθμιση σε Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, το οποίο απορροφά στελέχη από τη Λακωνία και κυρίως την καλύτερη στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Νομού και την ανανέωση των οχημάτων τους.

Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε για την εξέταση των ζητημάτων αυτών και την όσο το δυνατόν καλύτερη ικανοποίησή τους.

Πριν φύγω, ζήτησα από τον Ευάγγελο Τουρνά να ικανοποιηθεί το αίτημα της Εθελοντικής Ομάδας Λακωνίας – η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στις τελευταίες πυρκαγιές του Αυγούστου – να της χορηγηθεί ένα κατάλληλο όχημα για τις ανάγκες της. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε νεώτερα…


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ