509 Ειδικά παροχόμετρα στα δίκτυα άρδευσης Κοινοτήτων Βελιών και ΤαλάντωνΥπογράφηκε στις 04.04.2022, η σύμβαση για το έργο «Προμήθεια και Τοποθέτηση Ειδικών Παροχομέτρων Άρδευσης» ποσού 309.628,00 € (με ΦΠΑ), μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας OLYMPIOS INTELLIGENT TECHNOLOGIES.

Το έργο μελέτησε, ένταξε και δημοπράτησε ο Δήμος Μονεμβασίας με προϋπολογισμό μελέτης 315.715,16 ευρώ (με ΦΠΑ). Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Με την υλοποίηση του έργου, θα πραγματοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός της άρδευσης 3.100 στρεμμάτων του αρδευτικού δικτύου των Κοιν. Βελιών και Κοιν. Ταλάντων Δ.Ε. Μονεμβασίας αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν στην Κοιν. Βελιών 409 παροχόμετρα μαγνητικής μετάδοσης εξυπηρετώντας συνολικά 2.598 στρέμματα αρδευόμενων καλλιεργούμενων εκτάσεων και στην Κοιν. Ταλάντων 100 παροχόμετρα μαγνητικής μετάδοσης εξυπηρετώντας 524,80 στρέμματα αρδευόμενων καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Τα παροχόμετρα μαγνητικής μετάδοσης θα είναι διαμέτρου DN 65 16at, DN 80 16at, DN 100 16at με καπάκι ελάχιστης ροής 0,65 (max) m3/h, 1,00 (max) m3/h, 1,50 m3/h και ροής υπερφόρτωσης τουλάχιστον 75 m3/h, 120 m3/h, 200 m3/h αντίστοιχα. Επίσης περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση των φλαντζών και όλων των απαραίτητων μικροϋλικών σύνδεσης (υδραυλικά εξαρτήματα προσαρμογής, βίδες, παξιμάδια, μούφες σύνδεσμοι, λαιμοί κ.λ.π.).

Σκοπός του έργου είναι η καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας του δικτύου και ο ορθολογικός έλεγχος των υδάτινων πόρων, προκειμένου να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης ανταγωνιστικότητας της γεωργίας με την εφαρμογή μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας οι οποίες συμβάλλουν άμεσα στην αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης του νερού στη γεωργία και συνάδουν με τις κατευθύνσεις του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών υδατικών διαμερισμάτων που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος επισημαίνεται, ότι με το εν λόγω έργο, απαλλάσσονται οι παραγωγοί από τη δαπάνη προμήθειας και τοποθέτησή τους, δεδομένου ότι βάσει του Κανονισμού Άρδευσης, τη δαπάνη προμήθειάς τους, θα έπρεπε να την καταβάλλουν οι ίδιοι.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πήγε στη Δ.Ο.Υ ΣΠΑΡΤΗΣ και έφυγε με κάταγμα στο χέρι λόγω ράμπας

Φωτιά στη Μάνη

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ μη καταλήξουν σε καυσόξυλα

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ