ΣΠΑΡΤΗ: O Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας



Κατά την Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πανηγυρίζει ο περικαλλής και ιστορικός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Σπάρτης. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την Μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε προς το εκκλησίασμα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Πανοσ. Αρχ. Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στον συμβολισμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στο μήνυμα της ενανθρωπίσεως του Θεού, που αποτέλεσε την ύψιστη πράξη αγάπης Του προς τον Άνθρωπο, με στόχο την θέωσή του. Στη συνέχεια μίλησε για την Εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 τονίζοντας ότι η επιλογή της ημέρας έναρξης του Αγώνα δεν έγινε τυχαία, αλλά ταυτίστηκε με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, για να μεταδώσει στον υπόδουλο Έλληνα έναν ισχυρό συμβολισμό ελπίδας και αναγέννησης. Παράλληλα επισήμανε τη σημαντική συμβολή της Εκκλησίας στην Απελευθέρωση. Ο π. Ιάκωβος ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία ευχή του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα, που αναφέρει τα εξής: «Να δώσει η Παναγία να προετοιμαστούμε για να γίνουμε κατοικητήρια του Χριστού. Να κυοφορείται μέσα μας ο ίδιος ο Χριστός. Σε Αυτόν ανήκει και αρμόζει η Δόξα εις τους αιώνας. Αμήν!».

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε αρχικά τον ομιλητή για το μεστό νοημάτων κήρυγμά του. Στη συνέχεια, ευχήθηκε να αξιοποιήσουμε, αφενός την σάρκωση του Υιού του Θεού, ώστε να μετέχουμε στην Επουράνια Βασιλεία, αφετέρου την ελευθέρια που μας χάρισαν με το αίμα τους οι ηρωικοί προγονοί μας, να φανούμε αντάξιοί τους και να μην διασύρουμε με οιονδήποτε τρόπο τη μνήμη τους. Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε την ευχή, τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η Μεγαλόχαρη να έχει τον ευσεβή λαό μας υπό την σκέπη Της.










Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ