ΣΠΑΡΤΗ: O Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό ΕυαγγελιστρίαςΚατά την Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πανηγυρίζει ο περικαλλής και ιστορικός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Σπάρτης. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την Μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε προς το εκκλησίασμα ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Πανοσ. Αρχ. Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στον συμβολισμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στο μήνυμα της ενανθρωπίσεως του Θεού, που αποτέλεσε την ύψιστη πράξη αγάπης Του προς τον Άνθρωπο, με στόχο την θέωσή του. Στη συνέχεια μίλησε για την Εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 τονίζοντας ότι η επιλογή της ημέρας έναρξης του Αγώνα δεν έγινε τυχαία, αλλά ταυτίστηκε με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, για να μεταδώσει στον υπόδουλο Έλληνα έναν ισχυρό συμβολισμό ελπίδας και αναγέννησης. Παράλληλα επισήμανε τη σημαντική συμβολή της Εκκλησίας στην Απελευθέρωση. Ο π. Ιάκωβος ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία ευχή του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα, που αναφέρει τα εξής: «Να δώσει η Παναγία να προετοιμαστούμε για να γίνουμε κατοικητήρια του Χριστού. Να κυοφορείται μέσα μας ο ίδιος ο Χριστός. Σε Αυτόν ανήκει και αρμόζει η Δόξα εις τους αιώνας. Αμήν!».

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε αρχικά τον ομιλητή για το μεστό νοημάτων κήρυγμά του. Στη συνέχεια, ευχήθηκε να αξιοποιήσουμε, αφενός την σάρκωση του Υιού του Θεού, ώστε να μετέχουμε στην Επουράνια Βασιλεία, αφετέρου την ελευθέρια που μας χάρισαν με το αίμα τους οι ηρωικοί προγονοί μας, να φανούμε αντάξιοί τους και να μην διασύρουμε με οιονδήποτε τρόπο τη μνήμη τους. Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε την ευχή, τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η Μεγαλόχαρη να έχει τον ευσεβή λαό μας υπό την σκέπη Της.


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά στη Μάνη

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ