"Επειδή διαβάζω κάτι απίθανα πικρόχολα σχόλια σχετικά με τα σκουπίδια στη Σπάρτη"ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΔΟΥΚΑ

Επειδή διαβάζω κάτι απίθανα πικρόχολα σχόλια σχετικά με τα σκουπίδια στη Σπάρτη (και ιδιαίτερα από ανθρώπους με απολύτως μηδενική προσφορά στο κοινό καλό), θα ήθελα οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας να γνωρίζουν τα ακόλουθα:
1. Η καθαριότητα της Πόλης είναι πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής!
2. Ήδη από σήμερα τα χαράματα άρχισαν οι ‘εκκαθαριστικές’ επιχειρήσεις, με στόχο η Πόλη μας και τα χωριά να λάμπουν!
3. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν κατά τις 30.11.2021, ομάδα ‘γνωστών’ περιοίκων της Κοινότητας Αφυσσού, χωρίς να της καίγεται καρφί για τις συνέπειες (και γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ έτοιμος- νόμιμα αδειοδοτημένος χώρος νόμιμα διαθέσιμος για να μεταφερθούν τα σκουπίδια μας), απέκλεισε τον ΧΑΔΑ στην Κοινότητα Αφυσσού, και μάλιστα προέβη στην άσκηση μηνύσεων ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σπάρτης, εναντίον εμένα προσωπικά, αιρετών, και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και, έτσι, με εισαγγελική εντολή ο ΧΑΔΑ έκλεισε!
4. Επαναλαμβάνω, ο ΧΑΔΑ έκλεισε χωρίς να υπάρχει καμία εναλλακτική νόμιμα αδειοδοτημένη μονάδα εν λειτουργία στη περιοχή μας που να μπορούσε να υποδεχθεί τα δικά μας σκουπίδια!
Παρά τις από καιρό διαβεβαιώσεις των αρχών ότι θα λειτουργήσουν οι μονάδες στη Σκάλα Λακωνίας και Παλαιόχουνη Αρκαδίας - ούτε η μία ούτε η άλλη λειτουργούσαν!
5. Από πλευράς μας, πριν το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ Αφυσσού, ο Δήμος Σπάρτης, είχε αποσπάσει έγκαιρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την έγκριση κήρυξης του Δήμου Σπάρτης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
6. Όμως, όλες οι σχετικές διαδικασίες ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες και πολύ πέρα από τις δυνατότητες του Δήμου Σπάρτης να τις επιταχύνει!
7. Η μη λειτουργία της Μονάδας στη Σκάλα (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στην λειτουργία της μονάδας στην Παλαιόχουνη (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στις υπογραφές και στην ανάρτηση στο ΦΕΚ διαφόρων Αποφάσεων, οι καθυστερήσεις στην υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά, ήταν αυτά που προκάλεσαν τη συσσώρευση των απορριμμάτων αυτές τις ημέρες στο Δήμο μας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών μας καθαριότητας.
8. Ήδη έχουν φορτωθεί πάνω 300 τόνοι σκουπιδιών και η προσπάθεια θα συνεχισθεί για να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε!
Για αυτή τη κατάσταση υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο.
Θα επανέλθουμε σε αυτό μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Αλλά οι υπεύθυνοι ΔΕΝ είναι τα στελέχη του Δήμου!
Καλό Σ/Κ!

Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά σε πολυκατοικία στη Σπάρτη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

EKTAKTO - Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία στη Λακωνία

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ

Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε… Έχοντας δίκαια κερδίσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ