"Επειδή διαβάζω κάτι απίθανα πικρόχολα σχόλια σχετικά με τα σκουπίδια στη Σπάρτη"



ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΔΟΥΚΑ

Επειδή διαβάζω κάτι απίθανα πικρόχολα σχόλια σχετικά με τα σκουπίδια στη Σπάρτη (και ιδιαίτερα από ανθρώπους με απολύτως μηδενική προσφορά στο κοινό καλό), θα ήθελα οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας να γνωρίζουν τα ακόλουθα:
1. Η καθαριότητα της Πόλης είναι πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής!
2. Ήδη από σήμερα τα χαράματα άρχισαν οι ‘εκκαθαριστικές’ επιχειρήσεις, με στόχο η Πόλη μας και τα χωριά να λάμπουν!
3. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν κατά τις 30.11.2021, ομάδα ‘γνωστών’ περιοίκων της Κοινότητας Αφυσσού, χωρίς να της καίγεται καρφί για τις συνέπειες (και γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ έτοιμος- νόμιμα αδειοδοτημένος χώρος νόμιμα διαθέσιμος για να μεταφερθούν τα σκουπίδια μας), απέκλεισε τον ΧΑΔΑ στην Κοινότητα Αφυσσού, και μάλιστα προέβη στην άσκηση μηνύσεων ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σπάρτης, εναντίον εμένα προσωπικά, αιρετών, και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και, έτσι, με εισαγγελική εντολή ο ΧΑΔΑ έκλεισε!
4. Επαναλαμβάνω, ο ΧΑΔΑ έκλεισε χωρίς να υπάρχει καμία εναλλακτική νόμιμα αδειοδοτημένη μονάδα εν λειτουργία στη περιοχή μας που να μπορούσε να υποδεχθεί τα δικά μας σκουπίδια!
Παρά τις από καιρό διαβεβαιώσεις των αρχών ότι θα λειτουργήσουν οι μονάδες στη Σκάλα Λακωνίας και Παλαιόχουνη Αρκαδίας - ούτε η μία ούτε η άλλη λειτουργούσαν!
5. Από πλευράς μας, πριν το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ Αφυσσού, ο Δήμος Σπάρτης, είχε αποσπάσει έγκαιρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την έγκριση κήρυξης του Δήμου Σπάρτης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
6. Όμως, όλες οι σχετικές διαδικασίες ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες και πολύ πέρα από τις δυνατότητες του Δήμου Σπάρτης να τις επιταχύνει!
7. Η μη λειτουργία της Μονάδας στη Σκάλα (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στην λειτουργία της μονάδας στην Παλαιόχουνη (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στις υπογραφές και στην ανάρτηση στο ΦΕΚ διαφόρων Αποφάσεων, οι καθυστερήσεις στην υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά, ήταν αυτά που προκάλεσαν τη συσσώρευση των απορριμμάτων αυτές τις ημέρες στο Δήμο μας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών μας καθαριότητας.
8. Ήδη έχουν φορτωθεί πάνω 300 τόνοι σκουπιδιών και η προσπάθεια θα συνεχισθεί για να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε!
Για αυτή τη κατάσταση υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο.
Θα επανέλθουμε σε αυτό μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Αλλά οι υπεύθυνοι ΔΕΝ είναι τα στελέχη του Δήμου!
Καλό Σ/Κ!

Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

5491576

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

BANNER 1

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

GRAD GROUP

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ