Δ.Τ - Ενωτική Κίνηση Μάνης : "ΟΔΟΣ ΤΖΑΝΗ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ…"



Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης

«Ενωτική Κίνηση Μάνης»

ΟΔΟΣ ΤΖΑΝΗ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗ:Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ…

Ανάπλαση στην επαρχιακή οδό Τζαννετάκη

Είναι ξεκάθαρη η στάση μας σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός της πόλεως Γυθείου (πεζοδρομήσεις, κλπ). Το έχουμε αποδείξει α) συνολικά με τις ενέργειές μας και β) με την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της «πεζοδρόμησης του 2020» στην οδό Τζαννετάκη κλπ.

Η οδός Τζαννετάκη ήρθε πάλι στην επικαιρότητα με την ανάπλαση (τοποθέτηση κυβόλιθων) που σχεδιάζει ο Δήμος και κάποιοι μας «κατηγόρησαν» σχετικά με την άσκηση προσφυγής από τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Νικόλαου Λιγνού, Τζανέτου Φιλιππάκου, Νικόλαου Τραγάκη, και Παύλου Μιχαλακάκου) που ζητά την ακύρωση της έγκρισης της υπ΄αρ. 53/2021 τεχνικής μελέτης του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου σχετικά με την εν λόγω ανάπλαση της επαρχιακής οδού Τζαννετάκη και της σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί «Κατάρτισης των όρων διαγωνισμού για τη δημοπράτηση του έργου «Αναπλάσεις Διαμορφώσεις Δ.Ε. Γυθείου».

Η σχετική μελέτη ορίζει τα εξής: «επίστρωση οδοστρώματος με κυβόλιθους, επισήμανση γραμμών διαβάσεων των πεζών και εσοχές στάθμευσης». Η ανάπλαση (τοποθέτηση κυβόλιθων) στην επαρχιακή οδό Τζαννετάκη διευκολύνει το σχεδιασμό για την πεζοδρόμηση κι ως εκ τούτου είχαμε υποχρέωση να ασκήσουμε την ανωτέρω προσφυγή.

Οι «Φίλοι του Συνδυασμού Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» (σελίδα στο facebook) η κριτική τους και οι «απόψεις» τους για την Προσφυγή μας.

Μετά την άσκηση της προσφυγής μας «έβαλαν» το προσωπείο τους… οι «Φίλοι του Συνδυασμού Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» (σελίδα στο facebook), ανάρτησαν με τίτλο: «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΞΑΝΑ» δημοσίευμα, ασκώντας κριτική, εμπλουτισμένη με παραπληροφόρηση για την οδό Τζαννετάκη, συμπεριλαμβάνοντας αυτή τη φορά στο «μενού» τους, την καθυστερημένη από τον Δήμο, ανάπλαση της Α’ Ζώνης ΧΖΛ, Γυθείου σε συνδυασμό με την άσκηση της εν λόγω προσφυγής μας.


Ας μπούμε στην ουσία της ανάρτησής τους.

Για το έργο σχετικά με την Aνάπλαση της Α’ Ζώνης της ΧΖΛ που προεκλογικά είχε τα «περίφημα» κάγκελα ή αλλιώς τις λεγόμενες δέστρες ελήφθησαν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το καλοκαίρι του 2019!

Το έργο έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί εν έτει 2022!

Επομένως, ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου; Αφού οι τελευταίες τροποποιήσεις από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν κατά το έτος 2019! Άρα, δε θεωρείται και επιτυχία η διαφήμιση της Δημοτικής Αρχής!


Διχάζουν τους συμπολίτες μας

Σκοπίμως, βάζει ένα ώριμο έργο, όπως είναι η ανάπλαση της ΧΖΛ μαζί με ένα μη ώριμο έργο όπως είναι η τοποθέτηση των κυβόλιθων στη Τζαννετάκη, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες και διαφημίζοντας ότι έχουν παρθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο το διχασμό των συμπολιτών μας…


Είναι γνωστοί οι φίλοι…

Γνωρίζουμε ποια είναι τα «φιλαράκια τα καλά» που παριστάνουν τους «ντελάληδες της γειτονιάς» και μάλιστα «καρφώνονται» από μόνοι τους, από το ύφος, τη σύνταξη των κειμένων τους και τα μπόλικα θαυμαστικά(!!!).

Επέκταση βιολογικού καθαρισμού στον οικισμό Μαυροβουνίου.

Μάλιστα όταν δεν έχουν να διαφημίσουν κάτι, αναγκάζονται να διαφημίσουν έργα όπως η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού στον οικισμό Μαυροβουνίου. Ενώ, δεν είδαμε να αναγνωριστούν οι προσπάθειες του επικεφαλής της παράταξης μας, «Ενωτική Κίνηση Μάνης» κ.Τζανέτου Φιλιππάκου ο οποίος με συνεχείς παρεμβάσεις κατάφερε κατά την περίοδο που ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, να πετύχει τη χρηματοδότηση του έργου, και κατ΄ επέκταση την υλοποίησή του, ενώ ο φάκελος του εν λόγω έργου παρέμενε για πολλά χρόνια στο συρτάρι…

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στην κοινωνία» που «δεν τρώει κουτόχορτο»… είναι ότι ΔΕΝ θα περάσει ο σχεδιασμός για την «πεζοδρόμηση» στην επαρχιακή οδό Τζαννετάκη!!, υποβαθμίζοντας το «ρόλο του λιμανιού» και της υπόλοιπης περιοχής.

Κριτική – «απόψεις» και από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την Προσφυγή μας.

Μετά από την ανωτέρω απαράδεκτη δημοσίευση, ακολούθησε νέα ανάρτηση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία μάλιστα στήριξε ευθέως τις «απόψεις τους». Αφού δε διαφέρει και πολύ από την ανάρτησή τους, περιοριζόμαστε στα ουσιώδη σημεία των «απόψεων» της Προέδρου.

Στοχεύσεις έχουν μόνο εκείνοι που περιστρέφονται γύρω από τον άξονά τους, αγνοώντας τα συμφέροντα του Τόπου μας.

Η κυρία Πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν θέλουν να βρίσκονται στην πλευρά του Δήμου όταν ο Δήμος λέει ότι ο δρόμος είναι Δημοτικός (προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Επικρατείας)». Απαντάμε όμως, ότι ΕΜΕΙΣ δεν διαλέγουμε στρατόπεδα και «πλευρά»… Δηλαδή έχει ξεχάσει ότι ψήφισε το 2017 να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (επέκταση πεζοδρομίου) σε τμήμα της ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗ!!!

Τόνισε, επίσης, «Για ποιον λόγο δεν επιθυμούν την ανάπλαση της εν λόγω οδού… είναι κάτι που παραμένει αναπάντητο!!!!». Απαντάμε ότι η προσφυγή μας εξηγεί τους λόγους και παρακαλούμε να τη διαβάσει.

ΕΜΕΙΣ γνωρίζουμε ποιο είναι το συμφέρον της πόλης μας και το έχουμε αποδείξει, ενώ δεν έχουμε καταντήσει το λιμάνι Γυθείου σε απέραντο πάρκινγ, χωρίς αξιοποίηση από το 2017 που αν είχε γίνει θα άλλαζε ριζικά τα δεδομένα και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της πόλης και της Μάνης γενικότερα.

Κατανοούμε την εμπάθεια ορισμένων, γιατί το αναπτυξιακό τους μοντέλο περιορίζεται στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία του Γυθείου ή στο πεζοδρόμιο.

Χρήσιμες επισημάνσεις

Γιατί δεν απαντούν ευθέως ποιοι είναι οι λόγοι που επιμένουν να κάνουν την οδό Τζανή Τζαννετάκη δημοτική οδό. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, όπως έγινε και για το κτίριο στο λιμάνι. Δεν αντιλαμβάνονται ότι αποκόπτουν την πρωτεύουσα του Δήμου και την περιοχή του Μαυροβουνίου από το επαρχιακό πρωτεύον οδικό δίκτυο με την μέσα Μάνη;

Είναι τυχαίο ότι θέλουν, η επαρχιακή οδός να διέρχεται από τον κόμβο Αιγιών προς Αρεόπολη, αποκλείοντας έτσι τη διέλευση από την Τζανή Τζαννετάκη, αφού κατά τη θερινή περίοδο έχουν σχεδιάσει να κάνουν πεζοδρόμηση της οδού, όπως έκαναν το 2020 και δημιούργησαν κυκλοφοριακό κομφούζιο;

Αγνοούν ότι η οδός Τζανή Τζαννετάκη συνδέει το λιμάνι, που δυστυχώς παραμένει σε αυτή την κατάσταση από το 2017 και επιλέγουν τα βαρέα οχήματα που εξέρχονται ή εισέρχονται σε αυτό, να διέρχονται μέσα από την πόλη, αφού δε θα μπορούν κατά τη θερινή περίοδο να κάνουν χρήση της Τζανή Τζαννετάκη.

Η επίστρωση της οδού Τζανή Τζαννετάκη με κυβόλιθους είναι το μέσο για να χαρακτηρίσουν το δρόμο αυτό ως δημοτικό για να υλοποιήσουν τελικά το σχέδιό τους (πεζοδρόμηση της οδού), που κατά τη δική μας εκτίμηση θα είναι καταστροφικό για την πόλη του Γυθείου, γιατί θα χωρίσει την πόλη στα δύο και θα δημιουργήσει αξεπέραστα κυκλοφοριακά προβλήματα. Επιπλέον, η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα με κυβόλιθους δεν ενδείκνυται σε πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεν αποτελεί συντήρηση της οδού όπως ισχυρίζονται και διαφοροποιεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Δυστυχώς, ούτε για την οδό Ιωάννη Γρηγοράκη στο συνοικισμό, λένε την αλήθεια, διότι ακόμα και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Γυθείου της παράταξης του κου Δημάρχου δεν ψήφισαν αρχικά τη μελέτη της Δημοτικής Αρχής, διότι κατάλαβαν ότι οι προτεινόμενες θέσεις στάθμευσης ήταν ελάχιστες, δηλαδή καταργούσαν το 90% των υπαρχόντων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Στην συνέχεια και μετά από τις πιέσεις που δέχτηκαν προέβησαν στην τροποποίηση της μελέτης, χωρίς βέβαια να αντιμετωπίσουν συνολικά τα υπάρχοντα προβλήματα της περιοχής.

Κύριοι, δε λέτε την αλήθεια όταν κατηγορείτε την αντιπολίτευση ότι δε θέλει έργα στην πόλη του Γυθείου. Πως είναι δυνατόν να μη θέλουμε έργα στον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και αγαπάμε τουλάχιστον όσο εσείς!

Έχετε υπερβεί κάθε όριο … ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς θέλουμε έργα λειτουργικά που προάγουν την ανάπτυξη και αναβαθμίζουν την πόλη!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΝΗΣ»

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ