Συνάντηση Αραχωβίτη με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων

Ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Μολάων και τη θέση των εργαζομένων στην Υγεία είχε τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης και κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μονεμβασίας με το προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο.


Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν την κατάσταση από πλευράς επάρκειας υγειονομικού προσωπικού και τις μετακινήσεις προς την νοσηλευτική μονάδα Σπάρτης για την κάλυψη των εφημεριών. Διαπιστώνεται ότι η έλλειψη σε μόνιμο υγειονομικό προσωπικό είναι τεράστια και η κάλυψη με επικουρικό προσωπικό δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για ένα δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.


Ο Σύλλογος των εργαζομένων εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για την διατήρηση της νοσηλευτικής μονάδας Μολάων ως νοσοκομείο, καθώς έρχονται ξανά στην επιφάνεια σενάρια για υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας.

Ο βουλευτής από τη μεριά του τόνισε ότι: "Όπως το 2013 και το 2014 απετράπη το σενάριο υποβάθμισης του νοσοκομείου, έτσι και τώρα στεκόμαστε σθεναρά στην άποψη ότι, λόγω της γεωμορφολογίας και του τουρισμού της νοτιοανατολικής Λακωνίας, το νοσοκομείο Μολάων θα πρέπει να παραμείνει νοσοκομείο. Η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύεται ότι θα στελεχώσει το Νοσοκομείο Μολάων, αλλά και όλες τις δομές υγείας της Λακωνίας, με μόνιμο προσωπικό και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας Υγείας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται αύξηση του μισθού των υγειονομικών και παροχή κινήτρων, ώστε τα παιδιά που αποφοιτούν από τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας μας να μην ωθούνται στην μετανάστευση. Τον Φεβρουάριο του 2019 συμφωνήθηκε η καθολική ανέγερση νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη από το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” το οποίο ευχαριστούμε. Έτσι και για το Νοσοκομείο Μολάων θα αναζητηθούν λύσεις αναβάθμισης."


Στη συνάντηση από πλευράς Συλλόγου, παραβρέθηκαν η πρόεδρος κα Δήμητρα Θεολογίδου, η κα Νταή-Ζαμπανια Χαραλαμπία, η κα Ελένη Παπαδάκη και η κα Φραντζέσκα Παπανικολάου.

Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ