Συλλυπητήριο μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ για την εκδημία της Μαριέττας ΓιαννάκουΜε αισθήματα βαθύτατης θλίψης και οδύνης πληροφορήθηκα το δυσάρεστο νέο της εκδημίας της άξιας Λάκαινας Μαριέττας Γιαννάκου.

Η αείμνηστη συμπατριώτισσά μας ξεκίνησε την θαυμαστή πορεία της στον χώρο των γραμμάτων, της ιατρικής επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς, μέσω της πολιτικής, από το Γεράκι. Εκεί, έχοντας ως βάση την χριστιανική οικογένειά της και το ιστορικό μεγαλείο του τόπου μας, γαλουχήθηκε με στέρεες αρχές και ιδανικά, τα οποία δεν εγκατέλειψε σε καμία στιγμή της σκληρά δοκιμαζόμενης ζωής της.

Η πορεία της στην ιατρική και στη συνέχεια στον πολιτικό βίο, είτε στην Ελλάδα είτε στις Βρυξέλλες, ήταν αξιοθαύμαστη και πολυσχιδής. Προασπίστηκε με σαφήνεια, θάρρος και προοδευτικό πνεύμα τις απόψεις της, αφήνοντας μία ανεξίτηλη παρακαταθήκη στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Μαριέττα Γιαννάκου, κατά τη διάρκεια της λαμπρής της πορείας, ποτέ δεν λησμόνησε τις ρίζες της, τη γενέτειρά της και γενικότερα τη Λακωνία, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για την Ελλάδα πηγάζει πάντα από το ‘’δέσιμο’’ με την ιδιαίτερη πατρίδα. Το αμέριστο ενδιαφέρον της για την πρόοδο του τόπου μας εκφράστηκε ποικιλοτρόπως. Πολλοί θα μνημονεύουν την απόφασή της, ως Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, για ίδρυση Πανεπιστημιακού τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη, ωστόσο η προσφορά της στη Λακωνία ήταν συνεχής, διακριτική και απόλυτα ουσιαστική.

Η Μαριέττα Γιαννάκου λάμπρυνε τον δημόσιο βίο του τόπου μας αποτελώντας πρότυπο μάνας, επιστήμονα και πολιτικού. Παράλληλα, αντιμετώπισε τα σοβαρά προβλήματα της υγείας της, επί σειρά ετών, με απαράμιλλο θάρρος και αγωνιστικότητα, δίνοντας κουράγιο σε πολλούς ακόμα συνανθρώπους μας, που στερούνται του πολυτιμότερου αγαθού.

Εύχομαι και προσεύχομαι, ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να την κατατάξει μεταξύ των δικαίων. Αιωνία της η μνήμη!

+ Ο ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Επιστρέφει η εμποροπανήγυρης Μυστρά, μετά από δύο χρόνια

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΠΟΡΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΕΟΔ Λακωνίας: "εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας"

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ