Συλλυπητήριο μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ για την εκδημία της Μαριέττας Γιαννάκου



Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης και οδύνης πληροφορήθηκα το δυσάρεστο νέο της εκδημίας της άξιας Λάκαινας Μαριέττας Γιαννάκου.

Η αείμνηστη συμπατριώτισσά μας ξεκίνησε την θαυμαστή πορεία της στον χώρο των γραμμάτων, της ιατρικής επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς, μέσω της πολιτικής, από το Γεράκι. Εκεί, έχοντας ως βάση την χριστιανική οικογένειά της και το ιστορικό μεγαλείο του τόπου μας, γαλουχήθηκε με στέρεες αρχές και ιδανικά, τα οποία δεν εγκατέλειψε σε καμία στιγμή της σκληρά δοκιμαζόμενης ζωής της.

Η πορεία της στην ιατρική και στη συνέχεια στον πολιτικό βίο, είτε στην Ελλάδα είτε στις Βρυξέλλες, ήταν αξιοθαύμαστη και πολυσχιδής. Προασπίστηκε με σαφήνεια, θάρρος και προοδευτικό πνεύμα τις απόψεις της, αφήνοντας μία ανεξίτηλη παρακαταθήκη στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Μαριέττα Γιαννάκου, κατά τη διάρκεια της λαμπρής της πορείας, ποτέ δεν λησμόνησε τις ρίζες της, τη γενέτειρά της και γενικότερα τη Λακωνία, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για την Ελλάδα πηγάζει πάντα από το ‘’δέσιμο’’ με την ιδιαίτερη πατρίδα. Το αμέριστο ενδιαφέρον της για την πρόοδο του τόπου μας εκφράστηκε ποικιλοτρόπως. Πολλοί θα μνημονεύουν την απόφασή της, ως Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, για ίδρυση Πανεπιστημιακού τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη, ωστόσο η προσφορά της στη Λακωνία ήταν συνεχής, διακριτική και απόλυτα ουσιαστική.

Η Μαριέττα Γιαννάκου λάμπρυνε τον δημόσιο βίο του τόπου μας αποτελώντας πρότυπο μάνας, επιστήμονα και πολιτικού. Παράλληλα, αντιμετώπισε τα σοβαρά προβλήματα της υγείας της, επί σειρά ετών, με απαράμιλλο θάρρος και αγωνιστικότητα, δίνοντας κουράγιο σε πολλούς ακόμα συνανθρώπους μας, που στερούνται του πολυτιμότερου αγαθού.

Εύχομαι και προσεύχομαι, ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να την κατατάξει μεταξύ των δικαίων. Αιωνία της η μνήμη!

+ Ο ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ