ΤΡΥΠΗ - Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων ΘεοδώρωνΤο δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος τίμησε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 η Εκκλησία μας. Στον περικαλλή Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, στην ελαφρώς χιονισμένη Τρύπη στον Ταΰγετο, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλογία των άρτων και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στον προορισμό του Ανθρώπου, που είναι ο Αγιασμός του. Για να επιτύχει τον ύψιστο αυτό στόχο, επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, ο Άνθρωπος θα πρέπει να απαλλαγεί από την αμαρτία, να θεραπεύσει τις αδυναμίες του, να κάνει το καλό προς όποιον συνάνθρωπο έχει ανάγκη και να αγαπάει με όλη τη δύναμη της ψυχής του, χωρίς όρους και όρια. Επίσης, για να μπορέσει ο Άνθρωπος να φτάσει στον Αγιασμό, πέρα από την δική του ενάρετη ζωή, θα πρέπει να αντλεί δύναμη από τον Πανάγαθο Θεό, αλλά και να μπορεί να στηριχθεί στη μεσιτεία της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων της Εκκλησίας μας, έτσι ώστε να μην λυγίσει στα αναπόφευκτα εμπόδια που θα συναντήσει στον ανηφορικό δρόμο της ζωής του. Ολοκληρώνοντας τον μελίρρυτο λόγο του, και αφού πρώτα αναφέρθηκε στο τιμώμενο θαύμα του Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να αξιοποιήσει πνευματικά την ευλογημένη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να εορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου σε κλίμα χαράς και κατάνυξης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ενορία Τρύπης πρόσφερε, στον προαύλιο χώρο του Ναού, χυμούς και γλυκίσματα σε όλους τους εκκλησιαζόμενους.
Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο θάνατος του μια «βαριά» και σημαντική απώλεια για τον τόπο μας."

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ