Συνάντηση Πλεύρη – Δαβάκη για τη στελέχωση των δομών υγείας της ΛακωνίαςΣυνάντηση Πλεύρη – Δαβάκη για τη στελέχωση των δομών υγείας της Λακωνίας

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη είχε πρόσφατα ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο την πορεία της διαδικασίας στελέχωσης των δομών υγείας της Λακωνίας.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Συναντήθηκα και πάλι πριν λίγες μέρες, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και του ζήτησα να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η στελέχωση των Νοσοκομείων της Σπάρτης και των Μολάων με μόνιμο και επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, στη βάση των όσων είχαμε πει κατά την προηγούμενη συνάντησή μας τον περασμένο Ιανουάριο.

Πρότεινα να επαναπροκηρυχθούν με τον βαθμό του Διευθυντή αυτή τη φορά, οι θέσεις που κηρύχθηκαν άγονες και για τα δυο Νοσοκομεία της Λακωνίας, γεγονός που θα τις καταστήσει πιο ελκυστικές για τους ενδιαφερομένους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα αιτήματα των διοικητών των δυο νοσοκομείων μας, ζήτησα να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις παιδιάτρου, καρδιολόγου και ψυχιάτρου για το Νοσοκομείο της Σπάρτης και καρδιολόγου, βιοπαθολόγου, παθολόγου και αναισθησιολόγου για το νοσοκομείο των Μολάων.

Ο υπουργός με ενημέρωσε ότι προτίθεται σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό να προκηρύξει στον βαθμό του Διευθυντή τις θέσεις που κηρύχτηκαν άγονες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, ο κ. Πλεύρης επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τους δυο διοικητές των νοσοκομείων και συζήτησαν για θέματα που τους απασχολούν.

Κατά τη συζήτησή μου με τον υπουργό μετέφερα επίσης και την ανησυχία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, όπως διατυπώνεται σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, για «υποβάθμιση» ή «αλλαγή χαρακτήρα» του Νοσοκομείου, κάτι που ο Υπουργός απέρριψε κατηγορηματικά και με διαβεβαίωσε ότι η περαιτέρω προσπάθεια ενίσχυσής του, αποτελεί στόχο για το Υπουργείο Υγείας.

Επιπροσθέτως και ενόψει της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης, από το Ίδρυμα Νιάρχου, εξέφρασα στον υπουργό την ανάγκη το Νοσοκομείο των Μολάων να αποκτήσει ουσιαστική και λειτουργική αυτονομία μέσω της καλύτερης στελέχωσής του και της αναβάθμισης των υποδομών του.

Κατά το τέλος της συνάντησής μας διατύπωσα στον Θάνο Πλεύρη τον προβληματισμό μου σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας μόνο από τις δημόσιες δομές υγείας και του ανέφερα ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ταλαιπωρία στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας αλλά και περαιτέρω επιβάρυνση των δημόσιων δομών υγείας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε αυτές, εξαιτίας της πανδημίας.


Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ