"Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε ... το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Πατσιλίβα Θεμιστοκλή"


Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης της Τετάρτης 2/2/2022, το σεξιστικό παραλήρημα του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Πατσιλίβα Θεμιστοκλή, με στόχο τις γυναίκες του Δημοτικού Συμβουλίου. Οφείλουμε να εκφράσουμε δημόσια την αντίθεσή μας, ως ελάχιστο δείγμα αυτοσεβασμού και υποχρέωσης απέναντι σε όλες τις Γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά να τους αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους στην οικογένεια, στην εργασία, στην ιδιωτική και κοινωνική ζωή.

«Κύριε» Πατσιλίβα, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις μας:


Ο σεξισμός, κυρίως στον χώρο της δημόσιας ζωής, είναι το «όπλο» του αποτυχημένου, ανίκανου, ανασφαλή, φοβικού και υποτιμημένου πολιτικάντη, που αδυνατώντας να λειτουργήσει πολιτικά λόγω κυρίως της ανικανότητάς του, επιστρατεύει τις ύβρεις και τη χυδαία συμπεριφορά, θεωρώντας ότι υποτιμώντας τους άλλους αποκτά αξία και κοινωνική αναγνωρισιμότητα.


Η έπαρση, η μισαλλοδοξία και η κριτική άνευ ουσίας που ασκείτε, είναι απλά η απόδειξη της αδυναμίας σας να λειτουργήσετε πολιτικά, με συνεργασία και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, ακόμα κι όταν αυτή διατυπώνεται από μία γυναίκα.


Η χρήση εκ μέρους σας της έκφρασης «πυρ, γυνή και θάλασσα», που προήλθε από το αρχαίο ρητό «θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακό», το οποίο αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα ποιητή Μένανδρο τον 4ο αιώνα π.Χ, σε μια περίοδο που οι κοινωνίες υιοθετούσαν ένα δουλοκτητικό μοντέλο παραγωγής και αντιμετώπιζαν γυναίκες και δούλους ως πράγματα, δείχνει πρόδηλα τον τρόπο σκέψης σας, στοιχείο άκρως απογοητευτικό όταν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με την πρόθεσή σας να ηγηθείτε μίας νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει την ηγεσία του Δήμου Σπάρτης. Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα: «Ποια θα είναι η θέση των γυναικών στην εν λόγω παράταξη;», όταν ο επικεφαλής θεωρεί τη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή ως αναγκαίο κακό στην καλύτερη περίπτωση.


Και οι γυναίκες αιρετοί, όπως και οι άνδρες, βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο «κύριε» Πατσιλίβαμε την ψήφο των συνδημοτών και των συνδημοτισσών μας, την οποία μάλλον δεν αποδέχεστε, απλά και μόνο γιατί πρόκειται για γυναίκες. Μάλλον αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως «χούντα», «κύριε» Πατσιλίβα, κι όχι η τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ευτυχώς οι συμπεριφορές και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά εσάς, αποτελώντας μια θλιβερή μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιοτου Δήμου μας. Θα επιθυμούσαμε, όμως, την επόμενη φορά αυτές οι κατάπτυστες πεποιθήσεις και εκφράσεις να καταδικαστούν και από τους επικεφαλής των παρατάξεων, ως ελάχιστο δείγμα αντίδρασης και σεβασμού στην έμφυλη ισότητα.


Δαράκη Ελένη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεδεδήμου Γεωργία, Αντιδήμαρχος

Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου Γεωργία, Αντιδήμαρχος

Γρηγόρη Δήμητρα, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Παπανικολάου Δήμητρα, Δημοτική Σύμβουλος

Βαγιακάκου Δογαντζή Αδαμαντία, Δημοτική Σύμβουλος

Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά σε πολυκατοικία στη Σπάρτη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

EKTAKTO - Συνελήφθησαν 4 άτομα για ληστεία στη Λακωνία

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ

Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε… Έχοντας δίκαια κερδίσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ