ΘΕΟΔΟΥΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ: Στο Καλάθι των Αχρήστων οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι του Δήμου Μονεμβασίας με ευθύνη της Δημοτικής ΑρχήςΣτο πρόσφατο Συμβούλιο της Οικονομικής Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Δράση 4.3.4.) για Προγράμματα Ασφαλτόστρωσης και Τσιμεντόστρωσης και μάλιστα, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προς όφελος και διευκόλυνση των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων, θα επενδυθούν (αν εγκριθούν) από τη νυν Δημοτική Αρχή σε σημεία τα οποία, ουδεμία σχέση έχουν με τον πρωτογενή τομέα!
Και εξηγούμαι: Πρότειναν στη Μελέτη τού εν λόγω Προγράμματος (σύνολο Μελέτης, Ευρώ 500.000), να ενταχθεί τσιμεντόστρωση στο Βαρκό της Κάτω Καστανιάς 600 μέτρα μήκος και 5,50 μέτρα πλάτος, σε περιοχή που ΔΕΝ υπάρχει έστω και ένα χωράφι και/ή κτηνοτροφική μονάδα και είναι ΔΑΣΙΚΗ!
Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος τού παραλόγου, αναφέρω τα εξής παραδείγματα, τα οποία πηγάζουν από τις δικές τους προτάσεις στην εν λόγω Μελέτη:
- Στη Δημοτική Ενότητα Ασωπού (Παπαδιάνικα, Ασωπός, Φοινίκι, Δαιμονιά), ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ασφαλτοστρώσεις και/ή τσιμεντοστρώσεις (!!), ήτοι 0% επί του συνόλου!
- Στη Δημοτική Ενότητα Ζάρακα προτείνονται μόνο τα χωριά Γέρακας και Χάρακας με ποσοστό χρημάτων, το 26% επί του συνόλου.
- Στη Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας, το 32% επί του συνόλου.
- Στη Δημοτική Ενότητα Μολάων, προτείνονται μόνο οι Μολάοι και τα Πάκια με ποσοστό μόλις 3,5% επί του συνόλου!!
- Στη Δημοτική Ενότητας Βοιών, προτείνονται μόνο οι Άγιοι Απόστολοι, ο Άγιος Γεώργιος, ο Κάμπος και το Βαρκό της Κάτω Καστανιάς, με ποσοστό 38% επί του συνόλου.
Το τελευταίο αποτελεί και τον μέγιστο παραλογισμό αφού ποσοστό μεγαλύτερο του 42% ολόκληρης της πρότασης για τις Βοιές, θα επενδυθεί στο Βαρκό όπου ΔΕΝ υπάρχουν αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιπλέον, πρόκειται για ΔΑΣΙΚΗ έκταση!
Προκειμένου η Δημοτική Αρχή να καλύψει την αδικαιολόγητη αυτή πράξη, άρχισε να μιλάει για περιοχές Natura, για άλλες περιοχές που είχαν προταθεί σε Προγράμματα και δεν είχαν εν τέλει εγκριθεί, για άλλες αγροτικές οδοποιίες που έχουν συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Τρίτσης και γενικά δημιούργησε ένα συνονθύλευμα από παράταιρα επιχειρήματα.
Περίεργη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη Μελέτη που μας παρουσίασαν, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται το πλάτος των δρόμων που ΘΑ ασφαλτοστρωθούν παρά μόνο στα 4 χωριά των Βοιών!

Σχόλια

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΑΚΑ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά στη Μάνη

ΕΝΑΡΞΗ λειτουργίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος ‘’αδελφών Τζάκα’’

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ