Νεοκλής Κρητικός για Κελεφίνα και ΤΟΕΒ Τρινάσου:



Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός για Κελεφίνα και ΤΟΕΒ Τρινάσου:

Αίτημα επανεξέτασης της ΜΠΕ του φράγματος Κελεφίνας και πίεση για έγκριση της ΜΠΕ του ΤΟΕΒ


Για την ανάγκη επανεξέτασης της ΜΠΕ (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) του φράγματος της Κελεφίνας και την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης της ΜΠΕ του ΤΟΕΒ Τρινάσου, συναντήθηκε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, στο περιθώριο της Επιτροπής στη Βουλή για τη Νέα Αλιευτικής πολιτικής περιόδου 2021-2027.

Ο κ. Κρητικός ενεχείρισε την επιστολή των κ. Δημαρά και Καλαβρυτινού, οι οποίοι εκπροσωπούν τις κοινότητες και τους φορείς του πρώην Δήμου Οινούντος και της κας Κανελλοπούλου εκ μέρους του Ινστιτούτου Σπάρτης. Στην επιστολή γίνεται σαφής αναφορά για την ανάγκη πρόβλεψης άρδευσης και των ορεινών περιοχών άνω των 400 μέτρων υψόμετρο, στις οποίες η άντληση νερού γίνεται από γεωτρήσεις 250 μ. έως 500 μ., οι οποίες βρίσκονται ανατολικά του ποταμού Ευρώτα. Επίσης έθεσε το ζήτημα, όπως περιγράφεται στην επιστολή, της πενιχρής όπως εκτιμούν ποσότητας νερού που θα παροχετευθεί για την υδροδότηση των οικισμών και άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Ο κ. Παπαγιαννίδης δεσμεύθηκε να επανεξετάσει την ΜΠΕ.

Σχετικά με την ΜΠΕ (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) για τον ΤΟΕΒ Τρινάσου, ο κ. Παπαγιαννίδης ανέφερε ότι αναμένουμε την έγκριση της από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Κρητικός επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά και μετέφερε το αίτημά του για επίσπευση της διαδικασίας, μιας και φαίνεται ότι η προτεραιότητά της έχει μετακυλιστεί μετά από 4 με 6 μήνες.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ