Σύσκεψη στην Σπάρτη για τη δομή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Αγία ΚυριακήΟ συντονισμός για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις δοµές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Σπάρτης αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος μετέβη σήμερα στη λακωνική πρωτεύουσα, μετά από σχετική οδηγία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, προήδρευσε στην εν λόγω σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης, εθελοντικών οργανώσεων καθώς και κτηνίατροι.

Ακολούθησε επίσκεψη στην δοµή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Σπάρτης, στην περιοχή Αγία Κυριακή, όπου διαπιστώθηκε η όντως απαράδεκτη κατάσταση την οποία έχουν ήδη καταγγείλει εθελοντικές οργανώσεις.

Στην υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

– Να βελτιωθεί άµεσα η κατάσταση στις δοµές του δήμου, όπου φιλοξενούνται πάνω από 400 ζώα συντροφιάς (καθαριότητα, διατροφή, κτηνιατρική υποστήριξη κτλ.)

– Να κινηθούν άµεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης των συγκεκριμένων δομών.

– Να υποστηριχθούν από την Περιφέρεια οι εθελοντικές οργανώσεις της Λακωνίας για την προβολή θεμάτων που συνδέονται µε την περίθαλψη των ζώων, την αναδοχή κτλ.

– Να υπάρξει οικονομική υποστήριξη του Δήμου Σπάρτης από την Περιφέρεια, µέσω προγραμµατικής σύμβασης, για την βελτίωση της κατάστασης.

– Να γίνει σύσταση από τον Δήμο Σπάρτης προς την εταιρεία που διαχειρίζεται τις δοµές ή και να καταγγελθεί η σύμβαση, διότι κατέστη προφανές ότι η εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

– Να επισκεφθούν άµεσα τις δοµές στελέχη τη Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας, και

– Να επιβληθούν τα κατά το νόµο προβλεπόμενα πρόστιµα προς τους υπευθύνους του Δήμου Σπάρτης.

Τέλος, από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα δόθηκαν οδηγίες στο Τµήµα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας για επισκέψεις, σε εβδομαδιαία βάση, στις δοµές φιλοξενίας ζώων συντροφιάς του Δήμου Σπάρτης.Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον εξαιρετικό συνάδελφο μας..."

"Κάποιοι αντί να χαίρονται για τη πολύ μεγάλη επιτυχία του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ...επιδιώκουν συστηματικά να δυσφημίσουν και τη Σπάρτη και τον φοβερό Αγώνα! "

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ