"Δε θα το ήθελαν ούτε οι αρχαίοι μας πρόγονοι"Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός για το ιδιοκτησιακό στο Βαλτάκι: Δε θα το ήθελαν ούτε οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ της Λακωνίας ο βουλευτής κ. Νεοκλής Κρητικός επισημαίνει την στάση του απέναντι στο ιδιοκτησιακό ζήτημα που υπάρχει στην περιοχή του Βαλτακίου, στην παραλία Γλυφάδα του Δήμου Ευρώτα.

Ο κ. Κρητικός έχει προωθήσει με κάθε μέσο την και έχει ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την επανεξέταση του χαρακτήρα της αρχαιολογικής ζώνης, η οποία από το 1999 με υπουργική απόφαση (1.Υ.Α.ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/36388/2322/ 30.7.1999 - ΦΕΚ1607/Β/99, 2.Υ.Α.ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ05/36389/2323/30.7.99 - ΦΕΚ 1658/Β/99 και ΦΕΚ/2307/Β/99) έχει χαρακτηριστεί ως απολύτου προστασίας και συνεπώς αδόμητη. Πρακτικά οι ιδιοκτήτες δεν έχουν περιουσία στα χέρια τους, καθώς δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν με τρόπο αποδοτικό για αυτούς.

Μετά τις συζητήσεις με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τις συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες και τον Δήμο Ευρώτα, ο κ. Κρητικός έχει λάβει δέσμευση από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού και θα γίνει πολύ σύντομα η υπηρεσιακή διαδικασία και η διαδικασία των τομών για να επαναπροσδιοριστεί ο αρχαιολογικός χαρακτήρας της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας: «Αυτή την κατάσταση για τους συμπολίτες μας δε θα την ήθελαν ούτε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Πρέπει να τους δώσουμε την ελπίδα και τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.»


Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο θάνατος του μια «βαριά» και σημαντική απώλεια για τον τόπο μας."

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ