Αραχωβίτης: “Απαραίτητη η ανάπτυξη συνεκτικών πολιτικών πάνω από κομματικές αντιπαραθέσεις”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στ. Αραχωβίτης: “Απαραίτητη η ανάπτυξη συνεκτικών πολιτικών πάνω από κομματικές αντιπαραθέσεις”

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ.Αραχωβίτης στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου.

Ο βουλευτής, αφού ευχήθηκε καλή και αισιόδοξη χρονιά σε όλες και όλους, συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Γ. Παναρίτη και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Λακωνίας για την επιτυχημένη εκδήλωση. Καλωσόρισε στην Λακωνία τον πρόεδρο της ΓΣΕΕΕ κ. Γ. Καββαθά και τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκα.

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του έθεσε το πλαίσιο της σημερινής κατάστασης στην επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την κοινωνία. «Η χώρα μας πλήττεται από 3 ταυτόχρονες κρίσεις: την υγειονομική, που έχει επηρεάσει δραματικά τον τουρισμό, την εστίαση αλλά και ολόκληρο το εμπόριο, την κλιματική, που χτύπησε και την Μάνη το περασμένο καλοκαίρι με τις εκτεταμένες πυρκαγιές και την κρίση ακρίβειας που κορυφώνεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ακρίβεια στην ενέργεια και τα τρόφιμα πλήττει σοβαρά την επιχειρηματικότητα. Όλα αυτά έρχονται μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, την στιγμή μάλιστα που η οικονομία της χώρας είχε αρχίσει να στέκεται στα πόδια της» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

Στην συνέχεια επισήμανε ως θεμελιώδες πρόβλημα τον αποκλεισμό των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα. Επιχειρήσεις που φτάνουν το 97% του συνόλου και αποτελούν τον σημαντικότερο εργοδότη, δεν έχουν πρόσβαση σε δανεισμό αλλά και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που χορηγούνται με τραπεζικά κριτήρια.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού, τόνισε την ανάγκη της αλληλεγγύης μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών σε αυτές τις δύσκολες εποχές και συνθήκες. Έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της καταναλωτικής συνείδησης, που με τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων μπορούν να συμβάλλουν στη στήριξη συνολικά της τοπικής οικονομίας, απασχόλησης και συνοχής.

Τέλος, αναφέρθηκε στα στοιχεία της απογραφής που δείχνουν μείωση του πληθυσμού, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, με χαρακτηριστική περίπτωση τη Λακωνία. Επίσης σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρείται μείωση των απασχολουμένων το 2021 σε σχέση με το 2018 κατά 355.000 άτομα. «Τα στοιχεία αυτά είναι ανησυχητικά και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η ανάπτυξη συνεκτικών πολιτικών πάνω από κομματικές αντιπαραθέσεις» κατέληξε ο κ. Αραχωβίτης.

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον εξαιρετικό συνάδελφο μας..."

"Κάποιοι αντί να χαίρονται για τη πολύ μεγάλη επιτυχία του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ...επιδιώκουν συστηματικά να δυσφημίσουν και τη Σπάρτη και τον φοβερό Αγώνα! "

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ