Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη-Φ. Κουρεμπέ με το προεδρείο της ΚΕΟΣΟΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη-Φ. Κουρεμπέ με το προεδρείο της ΚΕΟΣΟΕ


Συνάντηση στα γραφεία της ΚΕΟΣΟΕ, μετά από πρόσκληση της οργάνωσης, είχε την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, ο Τομέαρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης και ο συντονιστής του Τμήματος Αγροτ. Πολιτικής του κόμματος Θ. Κουρεμπές με τον πρόεδρο Χ. Μάρκου και τον Δ/ντα Σύμβουλο Π. Κορδοπάτη.


Από τον πρόεδρο της ΚΕΟΣΟΕ εκφράστηκαν οι μεγάλες ανησυχίες για την βιωσιμότητα του αμπελοοινικού τομέα, ο οποίος βάλλεται από τις συνεχόμενες κρίσεις. Τόσο η πανδημία όσο και η ακρίβεια απειλούν με κίνδυνο αναστολής κάθε καλλιεργητική φροντίδα. Καθημερινά καταγράφεται αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω της κρίσης στην ενέργεια, τα αγροεφόδια, το νερό άρδευσης και τα καύσιμα. Παράλληλα, οι τιμές των σταφυλιών έχουν απολέσει μέχρι και 42% της τιμής τους στον παραγωγό σε σχέση με το 2019, καθιστώντας την καλλιέργεια ασύμφορη πλέον. Η οργάνωση θέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.


Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι κ.κ. Αραχωβίτης και Κουρεμπές επισήμαναν ότι θα πρέπει τώρα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, πριν είναι πολύ αργά, ώστε να ανακοπεί η τάση εγκατάλειψης της παραγωγής που διαφαίνεται πλέον έντονα. “Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τα προβλήματα και έχουμε προτείνει λύσεις. Δυστυχώς για τους ανθρώπους της παραγωγής, η Κυβέρνηση φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του συνολικού προβλήματος και να λειτουργούν σαν κομματάρχες παλιάς κοπής: “κατόπιν ενεργειών μου”. Δεσμευτήκαμε ότι θα αναδείξουμε όλα τα ζητήματα του αμπελοοινικού κλάδου αλλά και θα προωθήσουμε τις λύσεις άμεσα και με κάθε μέσο που διαθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.



Σε άμεση προτεραιότητα η μείωση των ΕΦΚ στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα), όπως ήδη κάνουν πολλές χώρες της ΕΕ. Η επιστροφή του ΕΦΚ σε όλους τους αγρότες είναι πλέον ώριμη και αδήριτη ανάγκη.


Ένταξη της αμπελοκαλλιέργειας οινοστάφυλων στα μέτρα ενίσχυσης από τις επιπτώσεις της πανδημίας.


Άμεση επίλυση του θέματος της ενίσχυσης του μέτρου της Αναδιάρθρωσης που αντιμετωπίζεται ως εισοδηματική ενίσχυση κι όχι ως επένδυση.


Ουσιαστικό και άμεσο έλεγχο της αγοράς για την προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις ελληνοποιήσεις.


Συνολικό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος των αγροτικών χρεών που πλέον γίνονται θηλιά στον λαιμό των αγροτών και των συνεταιριστικών οργανώσεων.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ