ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΑΡΑ για την Στελέχωση των Πρωτοδικείων - Ειρηνοδικείων της ΛακωνίαςΝεοκλής Κρητικός με Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα: Στελέχωση των Πρωτοδικείων - Ειρηνοδικείων της Λακωνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022.

Ο κ. Κρητικός έθεσε δύο ζητήματα στον Υπουργό:


Την ανάγκη στελέχωσης των πρωτοδικείων με δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς:


Το Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς είναι κλειστό από τον Νοέμβριο του 2020 μετά την συνταξιοδότηση της μοναδικής γραμματέα και ανοίγει μόνο μία φορά την εβδομάδα, εκ περιτροπής από υπαλλήλους του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Σπάρτης.


Από το Ειρηνοδικείο Σπάρτης θα αποχωρήσουν άμεσα δύο γραμματείς άρα θα λειτουργεί μόνο με το 50% των υπαλλήλων.


Τον Μάρτιο του 2022 θα συνταξιοδοτηθεί ένας γραμματέας του Πρωτοδικείου Σπάρτης και μέσα στο τρέχον έτος υπάρχει ενδεχόμενη αποχώρηση ενός υπαλλήλου, άρα θα λειτουργεί μόνο με το 50% των υπαλλήλων.


Την εφαρμογή ψηφιακής πύλης για τα Πρωτοδικεία, στο πρότυπο του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά σε συνεργασία με τον Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Μετάβασης του Δημοσίου.

Ο κ. Υπουργός γνωρίζει πλήρως το πρόβλημα στελέχωσης των Πρωτοδικείων - Ειρηνοδικείων σε όλην την Επικράτεια και προς τούτο θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, ενδεχομένως και προ του καλοκαιριού, για να λυθεί άμεσα το πολύ σημαντικό για τη λειτουργία τους πρόβλημα.

Για το αίτημα για εφαρμογή ψηφιακής πύλης, όπου για παράδειγμα θα υπάρχει ηλεκτρονικό πινάκιο, και οι πολίτες και οι δικηγόροι δε θα ταλαιπωρούνται πλεόν με την υποχρέωση της διά ζώσης παρακολούθησης της πορείας του πινακίου, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι τα επόμενα δύο έτη δρομολογείται η ψηφιακή μετάβαση των Πρωτοδικείων. Είναι μια απόφαση ειλημμένη και θα γίνει πράξη σύντομα.


Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ