Σημαντικές εξελίξεις για έργα μετά τις σημερινές επαφές του περιφερειάρχη Π. Νίκα στα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και ΜεταφορώνΣημαντικές εξελίξεις για έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου δρομολογήθηκαν κατά τις επαφές που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας -συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστο Λαμπρόπουλο- συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο και υπηρεσιακούς παράγοντες, στην οποία συζητήθηκαν:ΤΖΑΝΕ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

α) Η παράκαμψη της αρχαίας ακρόπολης του Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, σύμφωνα με την λύση που έχει προκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για την υλοποίηση της οποίας απαιτούνται περί τα 18,8 εκ. ευρώ. Η εν λόγω πίστωση, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, θα διατεθεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι ήδη εκπονείται γεωλογική μελέτη στην εν λόγω περιοχή, ενώ έχει ανατεθεί και η οριστική μελέτη του συγκεκριμένου έργου και η εκτίμηση είναι, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, ότι η δημοπράτησή του θα γίνει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του φετινού χρόνου και θα ολοκληρωθεί μέσα στις ταγμένες προθεσμίες -“υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας, εξέφρασε εξαιρετική ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή απευθύνοντας δημόσια ευχαριστία προς τους υπουργούς Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τους υφυπουργούς Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη καθώς και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του εν λόγω υπουργείου Δημήτρη Σκάλκο:

“Με την αγαστή τους συνεργασία και συγκεκριμένες ενέργειες, ουσιαστικά ξαναζωντανέψαμε το έργο αυτό” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.ΓΕΦΥΡΕΣ

β) Η γέφυρα της Σκάλας και η γέφυρα της Μαυροζούμαινας. Τα δύο αυτά -σημαντικά για τις Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας, αντίστοιχα- έργα εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης / ΕΠΑ (το πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), με τη συνολική πίστωση για αυτά να ανέρχεται σε περίπου 8 εκ. ευρώ.ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στην σημερινή σύσκεψη γνωστοποιήθηκε πως το πρόγραμμα που έχει υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση των υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές πρόκειται να εγκριθεί, ενώ έχουν ήδη σταλεί και πιστώσεις για την αντιμετώπιση των δαπανών που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών του περυσινού καλοκαιριού.ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Νωρίτερα σήμερα, τέλος, μετά από σχετική συνεννόηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος είχε επισκεφθεί στην Αθήνα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου παρέδωσε στον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη την πρωτότυπη μελέτη για την παράκαμψη της Γιάλοβας, στη Μεσσηνία.

Το προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ πολύ σημαντικό για τη Μεσσηνία έργο εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης.

Πρόκειται για δρόμο 9 χιλιομέτρων που ξεκινά από τον κόμβο Ρωμανού, παρακάμπτει την Γιάλοβα και αποτελεί προέκταση του δρόμου Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Ρωμανού. Ο περιφερειάρχης σημείωσε ακόμα ότι σύντομα θα ξεκινήσει και το οδικό έργο από Ικλαινα προς κόμβο Ρωμανού.


Σχόλια

LAKONES.gr

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΥΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Φωτιά σε πολυκατοικία στη Σπάρτη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟ με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας

Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος έφυγε… Έχοντας δίκαια κερδίσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών»

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ