Σημαντικές εξελίξεις για έργα μετά τις σημερινές επαφές του περιφερειάρχη Π. Νίκα στα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και ΜεταφορώνΣημαντικές εξελίξεις για έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου δρομολογήθηκαν κατά τις επαφές που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας -συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστο Λαμπρόπουλο- συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο και υπηρεσιακούς παράγοντες, στην οποία συζητήθηκαν:ΤΖΑΝΕ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

α) Η παράκαμψη της αρχαίας ακρόπολης του Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, σύμφωνα με την λύση που έχει προκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για την υλοποίηση της οποίας απαιτούνται περί τα 18,8 εκ. ευρώ. Η εν λόγω πίστωση, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, θα διατεθεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι ήδη εκπονείται γεωλογική μελέτη στην εν λόγω περιοχή, ενώ έχει ανατεθεί και η οριστική μελέτη του συγκεκριμένου έργου και η εκτίμηση είναι, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, ότι η δημοπράτησή του θα γίνει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του φετινού χρόνου και θα ολοκληρωθεί μέσα στις ταγμένες προθεσμίες -“υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας, εξέφρασε εξαιρετική ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή απευθύνοντας δημόσια ευχαριστία προς τους υπουργούς Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τους υφυπουργούς Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη καθώς και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του εν λόγω υπουργείου Δημήτρη Σκάλκο:

“Με την αγαστή τους συνεργασία και συγκεκριμένες ενέργειες, ουσιαστικά ξαναζωντανέψαμε το έργο αυτό” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.ΓΕΦΥΡΕΣ

β) Η γέφυρα της Σκάλας και η γέφυρα της Μαυροζούμαινας. Τα δύο αυτά -σημαντικά για τις Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας, αντίστοιχα- έργα εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης / ΕΠΑ (το πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), με τη συνολική πίστωση για αυτά να ανέρχεται σε περίπου 8 εκ. ευρώ.ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στην σημερινή σύσκεψη γνωστοποιήθηκε πως το πρόγραμμα που έχει υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση των υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές πρόκειται να εγκριθεί, ενώ έχουν ήδη σταλεί και πιστώσεις για την αντιμετώπιση των δαπανών που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών του περυσινού καλοκαιριού.ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Νωρίτερα σήμερα, τέλος, μετά από σχετική συνεννόηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος είχε επισκεφθεί στην Αθήνα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου παρέδωσε στον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη την πρωτότυπη μελέτη για την παράκαμψη της Γιάλοβας, στη Μεσσηνία.

Το προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ πολύ σημαντικό για τη Μεσσηνία έργο εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης.

Πρόκειται για δρόμο 9 χιλιομέτρων που ξεκινά από τον κόμβο Ρωμανού, παρακάμπτει την Γιάλοβα και αποτελεί προέκταση του δρόμου Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Ρωμανού. Ο περιφερειάρχης σημείωσε ακόμα ότι σύντομα θα ξεκινήσει και το οδικό έργο από Ικλαινα προς κόμβο Ρωμανού.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ