Επανεξέταση των πορισμάτων για τον περσινό παγετόΔ Ε Λ Τ Ι Ο 


Τ Υ Π Ο Υ


Νεοκλής Κρητικός: Επανεξέταση των πορισμάτων για τον περσινό παγετό


Ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός με δελτίο τύπου προς τα μέσα της Λακωνίας επισημαίνει τη σημασία της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, όπως επίσης και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Ο κ. Κρητικός σημειώνει ότι: «Ήταν πολύ σημαντική η επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς πέραν των μεγάλων ζητημάτων άρδευσης περιοχών της Λακωνίας και τη δυνατότητα ένταξής τους στο «Ύδωρ 2.0», τέθηκαν τα ζητήματα των αποζημιώσεων λόγω παγετού στις περιοχές που επλήγησαν πέρσι και φέτος. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ υποσχέθηκε ότι θα γίνει επανεξέταση των πορισμάτων, διότι έγιναν λάθη με ευθύνη υπηρεσιακών παραγόντων και από τις 405 αιτήσεις είχαν αποζημιωθεί οι 50, μόνο. Επίσης ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι η αποζημίωση λόγω του παγετού θα ανέλθει στα 0,22 € το κιλό και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο γρήγορη.»

Ο βουλευτής Λακωνίας έθεσε στον κ. Λιβανό και στον κ. Λυκουρέντζο το θέμα της ανανέωσης εγγραφής των αγροτών στα μητρώα αγροτών στα κατά τόπους τμήματα Αγροτικων Διευθύνσεων. Η μη ανανέωση της εγγραφής οδηγεί σε μη αναγνώριση της κατά κύριο επάγγελμα ως αγρότες δραστηριότητα, γεγονός που θα οδηγήσει σε προβλήματα κατά τη διάρκεια των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Μάνης. Ο κ. Κρητικός ζήτησε να ερευνηθεί η δυνατότητα να γίνεται άμεσα ενημέρωση από την ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ της δραστηριότητας των αγροτών, μιας και τα συστήματα είναι συνδεδεμένα διαλειτουργικά. Το ζήτημα στάλθηκε προς εξέταση στον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία αποζημιώσεων από το Ταμείο Κρατικής Αρωγής.

Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ο θάνατος του μια «βαριά» και σημαντική απώλεια για τον τόπο μας."

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ