ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ: 500.000 ευρώ για Νεάπολη – Βελανίδια και 200.000€ στην Ελαφόνησο



Αποφάσεις για σειρά σημαντικών ζητημάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού 1 του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το αρδευτικό έργο Μελισσίου με προϋπολογισμό 1.450.000 ευρώ, καθώς και του πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής της επιτροπής διεξαγωγής ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων) για το έργο προστασίας της όδευσης της αρχαίας διόλκου με προϋπολογισμό 2.100.000 ευρώ.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια ανοιχτού δημοσίου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου από διασταύρωση επαρχιακής οδού Νεάπολη – Βελανίδια προς Αγιο Νικόλαο, στον Δήμο Μονεμβασίας, ενώ αποφάσισε την οριστική παραλαβή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Ευρώτα.

Ακόμα, η Επιτροπή, προέβη στην έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ελαφονήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας στην Ελαφόνησο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Επίσης, ενέκρινε το 2ο πρακτικό του -μέσω του ΕΣΗΔΗΣ- ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο συντήρησης και βελτίωσης της ασφάλειας στο τμήμα Καλαμάκι – Κορώνη της 9ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 1.028.731 ευρώ.

Ενέκρινε ακόμα το 1ο πρακτικό της -μέσω του ΕΣΗΔΗΣ- ανοιχτής διαδικασίας για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στο έργο ανάπλασης του προαύλιου χώρου στον ναό του Αγίου Σωτήρος Χριστιάνων, στον Δήμο Τριφυλίας, όπως επίσης και την εφαρμογή του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το 2022 στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, προέβη σήμερα στην έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στις πυρόπληκτες περιοχές της νοτιοδυτικής Γορτυνίας.

Ακόμα, ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού, άνω των ορίων, μέσω ΕΣΗΔΗΣ, προϋπολογισμού 2.896.172,69 ευρώ, με αντικείμενο την προμήθεια τροφίμων και βασικής υλικής βοήθειας για τις ανάγκες των Κοινωνικών Συμπράξεων Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας

2021 – 2022 της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού

Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD).


Σχόλια

  1. Θα ήθελα να διευκρινίσω επειδή ο τίτλος που βάλατε περνάει λάθος εικόνα, πως τα 500.000 ευρώ δεν αφορούν την Κοινότητα Βελανίδιων της οποίας ο δρόμος είναι Περιφεριακός και υπάγεται στην Περιφέρεια, αλλά αφορούν τμήμα του δρόμου της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, τμήμα το οποίο δεν είναι Περιφεριακός δρόμος και υπάγεται στον Δήμο Μονεμβασίας.

    Παναγιώτης Πατσάκης
    Πρόεδρος Κοινότητας Βελανιδίων, Δήμου Μονεμβασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ