ΜΥΣΤΡΑΣ 4.200.000 ευρώ : Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης του Αρχαιολογικού ΧώρουΣημαντικά έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 5.180.000 ευρώ, εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με σχετικές αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Συγκεκριμένα, με τις εν λόγω αποφάσεις εντάσσονται στο πιο πάνω Ταμείο, ένα έργο που αφορά στον Μυστρά στη Λακωνία και δύο έργα στη Μεσσηνία, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς και οι θολωτοί τάφοι στο βασίλειο του Νέστορος, με φορείς υλοποίησης του πρώτου την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και των δύο υπόλοιπων την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, εντάσσονται τα έργα:

α) Πυρόσβεση Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά. Αφορά σε υποστηρικτικές ενέργειες και την εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης του Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά.

Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΤΑ 014 ανέρχεται σε 4.200.000 ευρώ.

β) Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Περιστεριάς. Αφορά σε εργασίες στερέωσης, συντήρησης και προστασίας των τριών θολωτών τάφων και στην βελτίωση της πρόσβασης και περιήγησης στον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς, όπου σώζονται τα μνημεία.

Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΤΑ 014, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ οι πιστώσεις του τρέχοντος έτους σε 100.300 ευρώ.

γ) Θολωτοί τάφοι στο βασίλειο του Νέστορος. Αφορά σε εργασίες προστασίας και ανάδειξης των σημαντικότερων 30 περίπου θολωτών τάφων, οι οποίοι σώζονται στον νομό Μεσσηνίας και χρονολογούνται από τα τέλη του 17ου αι. π.Χ. έως και το 1.200 π.Χ. περίπου.

Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΤΑ 014, ανέρχεται σε 480.000 ευρώ, ενώ οι πιστώσεις του τρέχοντος έτους σε 167.200 ευρώ.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE