ΜΥΣΤΡΑΣ 4.200.000 ευρώ : Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης του Αρχαιολογικού ΧώρουΣημαντικά έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 5.180.000 ευρώ, εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με σχετικές αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Συγκεκριμένα, με τις εν λόγω αποφάσεις εντάσσονται στο πιο πάνω Ταμείο, ένα έργο που αφορά στον Μυστρά στη Λακωνία και δύο έργα στη Μεσσηνία, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς και οι θολωτοί τάφοι στο βασίλειο του Νέστορος, με φορείς υλοποίησης του πρώτου την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και των δύο υπόλοιπων την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, εντάσσονται τα έργα:

α) Πυρόσβεση Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά. Αφορά σε υποστηρικτικές ενέργειες και την εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης του Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά.

Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΤΑ 014 ανέρχεται σε 4.200.000 ευρώ.

β) Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Περιστεριάς. Αφορά σε εργασίες στερέωσης, συντήρησης και προστασίας των τριών θολωτών τάφων και στην βελτίωση της πρόσβασης και περιήγησης στον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς, όπου σώζονται τα μνημεία.

Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΤΑ 014, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ οι πιστώσεις του τρέχοντος έτους σε 100.300 ευρώ.

γ) Θολωτοί τάφοι στο βασίλειο του Νέστορος. Αφορά σε εργασίες προστασίας και ανάδειξης των σημαντικότερων 30 περίπου θολωτών τάφων, οι οποίοι σώζονται στον νομό Μεσσηνίας και χρονολογούνται από τα τέλη του 17ου αι. π.Χ. έως και το 1.200 π.Χ. περίπου.

Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΤΑ 014, ανέρχεται σε 480.000 ευρώ, ενώ οι πιστώσεις του τρέχοντος έτους σε 167.200 ευρώ.

Σχόλια

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ...Πάγωσαν οι Μολάοι

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ