Σαρώνει την Ευρώπη η Γρίπη των Πτηνών A – H5N8
Από τον Οκτώβριο του 2016 έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη αυξημένος αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών γρίπης Α (Η5Ν8) σε άγρια πτηνά και πουλερικά, οικόσιτα και εκτροφής. Αποθήκη και φορέας του ιού γρίπης Η5Ν8 είναι κυρίως τα υδρόβια άγρια πτηνά, όμως έχει εντοπισθεί και σε άλλα είδη πτηνών, μη υδρόβια. Πρόκειται για στέλεχος υψηλής παθογονικότητας για τα πτηνά, με σοβαρές επιπτώσεις στην πτηνοτροφία, αλλά και δυνητικούς κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί διεθνώς μόλυνση στους ανθρώπους.

"Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή την πιο βίαιη επιδημία της νόσου των πτηνών όλων των εποχών στη Γερμανία και την Ευρώπη», δήλωσε το κυβερνητικό ερευνητικό ινστιτούτο Friedrich Loeffler (FLΙ), το οποίο δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας των ζώων. Νέα κρούσματα της νόσου αναφέρονται καθημερινά και δεν προσβάλλονται μόνο τα πτηνά, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το FLI ανέφερε επίσης 46 μολύνσεις σε πτηνοτροφεία στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, τα στοιχεία του FLI δείχνουν 675 μολύνσεις σε άγρια ​​πτηνά και 534 σε ζώα φάρμας. Έχουν γίνει «άλματα ειδών» της γρίπης των πτηνών και έχουν μολυνθεί θηλαστικά, όπως οι κοινές αλεπούδες στην Ολλανδία και τη Φινλανδία, οι γκρίζες φώκιες στη Σουηδία, οι κοινές φώκιες στη Γερμανία και οι ενυδρίδες στη Φινλανδία.

«Οι πληγείσες χώρες κυμαίνονται από τη Φινλανδία έως τις Νήσους Φερόες και την Ιρλανδία, από τη Ρωσία έως την Πορτογαλία», δήλωσαν οι ερευνητές.
Περιπτώσεις γρίπης των πτηνών έχουν επίσης αναφερθεί στον Καναδά, την Ινδία και την Ανατολική Ασία.

Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

Menu 5 αστέρων στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων!

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ