Σαρώνει την Ευρώπη η Γρίπη των Πτηνών A – H5N8




Από τον Οκτώβριο του 2016 έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη αυξημένος αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών γρίπης Α (Η5Ν8) σε άγρια πτηνά και πουλερικά, οικόσιτα και εκτροφής. Αποθήκη και φορέας του ιού γρίπης Η5Ν8 είναι κυρίως τα υδρόβια άγρια πτηνά, όμως έχει εντοπισθεί και σε άλλα είδη πτηνών, μη υδρόβια. Πρόκειται για στέλεχος υψηλής παθογονικότητας για τα πτηνά, με σοβαρές επιπτώσεις στην πτηνοτροφία, αλλά και δυνητικούς κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί διεθνώς μόλυνση στους ανθρώπους.

"Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή την πιο βίαιη επιδημία της νόσου των πτηνών όλων των εποχών στη Γερμανία και την Ευρώπη», δήλωσε το κυβερνητικό ερευνητικό ινστιτούτο Friedrich Loeffler (FLΙ), το οποίο δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας των ζώων. Νέα κρούσματα της νόσου αναφέρονται καθημερινά και δεν προσβάλλονται μόνο τα πτηνά, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το FLI ανέφερε επίσης 46 μολύνσεις σε πτηνοτροφεία στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, τα στοιχεία του FLI δείχνουν 675 μολύνσεις σε άγρια ​​πτηνά και 534 σε ζώα φάρμας. Έχουν γίνει «άλματα ειδών» της γρίπης των πτηνών και έχουν μολυνθεί θηλαστικά, όπως οι κοινές αλεπούδες στην Ολλανδία και τη Φινλανδία, οι γκρίζες φώκιες στη Σουηδία, οι κοινές φώκιες στη Γερμανία και οι ενυδρίδες στη Φινλανδία.

«Οι πληγείσες χώρες κυμαίνονται από τη Φινλανδία έως τις Νήσους Φερόες και την Ιρλανδία, από τη Ρωσία έως την Πορτογαλία», δήλωσαν οι ερευνητές.
Περιπτώσεις γρίπης των πτηνών έχουν επίσης αναφερθεί στον Καναδά, την Ινδία και την Ανατολική Ασία.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ