ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ:Υπογράφηκε ψηφιακά, μέσω τηλεδιάσκεψης, η προγραμματική σύμβαση για τον φωτισμό του κάστρουΜέσω τηλεσύσκεψης υπογράφηκε ψηφιακά, στις 12.30 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Μονεμβασίας για τον φωτισμό του κάστρου.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την δια ζώσης υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, η οποία -όπως αναφέρεται και πιο πάνω- έγινε ψηφιακά από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη.

Το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 980.540,40 ευρώ με χρηματοδότηση αποκλειστικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφορά στον σχεδιασμό, τις προμήθειες και την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του θρυλικού βράχου, ο οποίος θα είναι ήπιος, ομοιόμορφος και θα αναδεικνύει το μνημείο, χωρίς να αλλοιώνει τον χαρακτήρα του.Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π. ΝΙΚΑΣ

Ως ένα έργο “αποφασιστικής σημασίας έργο για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τον φωτισμό του κάστρου της Μονεμβασίας, εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει η δημοπράτησή του.

“Ο,τι μας ζητείται από πλευράς Πολιτισμού το στηρίζουμε” δήλωσε ο Π. Νίκας απευθύνοντας συγχαρητήρια στον δήμαρχο Ηρ. Τριχείλη ο οποίος, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, “αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για το εν λόγω έργο”, εξαίροντας παράλληλα τον δήμαρχο της Μονεμβασίας για το έργο και την προσφορά προς τον τόπο του.

Με την ευκαιρία, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι επιδιώκει μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου να έχει συνάντηση με την βραβευμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ προκειμένου να εξεταστεί το αντίστοιχο έργο που σχεδιάζει η Περιφέρεια στο κάστρο του Ακροκόρινθου.Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σημείωσε:

“Είναι πολύ σημαντικό που τα έργα Πολιτισμού στη Λακωνία προχωρούν απρόσκοπτα, εντός των προϋπολογισμών και εντός των χρονοδιαγραμμάτων τους. Σήμερα, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας μας με την Περιφέρεια, υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση για τον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασίας. Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα προστασίας και ιστορικής, αρχαιολογικής και αισθητικής ανάδειξης του επιβλητικού βράχου και της εμβληματικής καστροπολιτείας, καθώς και μεμονωμένων μνημείων της Μονεμβασίας.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εργάζεται συστηματικά για την προστασία και ανάδειξη του μοναδικού οικισμού της Μονεμβασίας. Με αφορμή την υπογραφή της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης, είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε και την πορεία δύο ακόμη έργων που σχεδιάζουμε μαζί με τον δήμο και την Περιφέρεια για την Μονεμβασία, την ανάδειξη του Μουσείου Γιάννη Ρίτσου και τον ανελκυστήρα, ο οποίος θα συνδέει τον οικισμό με την Ανω Πόλη και την Αγία Σοφία.

Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους συνεργάτες του για την πολύ καλή συνεργασία. Με τη δική τους συνέργεια προχωρούμε πολλά έργα στην Πελοπόννησο. Εχουμε ένα κοινό όραμα για την ανάδειξη, την προβολή και την αναπτυξιακή δύναμη του Πολιτισμού, και ειδικά για την Πελοπόννησο το υπηρετούμε από κοινού” κατέληξε η υπουργός.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡ. ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε στην δική του παρέμβαση, στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλης.

Ο δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες τόσο προς την υπουργό Πολιτισμού για το “ευήκοον ους” της στις προτάσεις του δήμου, όσο και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου “χωρίς το ενδιαφέρον του οποίου για τη Μονεμβασία και την χρηματοδότηση της Περιφέρειας δεν θα φθάναμε στο σημερινό αποτέλεσμα” όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.


Σχόλια

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΠΑΡΤΗ - Πρόσκρουση οχήματος σε κολώνα

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολ. Προστασίας ο Δήμος Σπάρτης

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με 5.500 λαμπτήρες led και 25 φωτεινές ενημερωτικές πινακίδες στην ΠΕΡ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 58χρονου

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ