ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ στα ΚΤΕΛ? Κάλλιο αργά παρά ποτέ...





Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα τέλη του 2021, με χαρά υποδεχθήκαμε την παράδοση σε κοινή χρήση της επέκτασης της οδού Λυκούργου και της νέας γέφυρας στα Ανατολικά της πόλης. 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η νέα αυτή είσοδος θα αποτελέσει την κύρια είσοδο στην πόλη μας, ενώ η πιθανότητα σύνδεσης του Ευρώτα με τη σύγχρονη κοινωνική ζωή της Σπάρτης, αλλά και η ύπαρξη μιας καλαίσθητης πρώτης εικόνας της πόλης μας για τον επισκέπτη αποτελούν κρίσιμα παράπλευρα οφέλη, πέραν του συγκοινωνιακού. Εκτός όμως από οφέλη, η νέα  είσοδος αναπόφευκτα θα επιφέρει και κινδύνους, όπως η αύξηση της ροής των οχημάτων στον κόμβο των οδών Λυκούργου και Ορθίας Αρτέμιδος (ΚΤΕΛ), όπου η Δημοτική Αρχή όφειλε και οφείλει να παρέμβει, προκειμένου να προστατεύσει την κυκλοφοριακή ασφάλεια των συνανθρώπων μας.

Έγκαιρα, έναν ακριβώς χρόνο πριν, από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30.12.2020, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξής μας Νίκος Τσούκλερης, είχε καυτηριάσει την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ(!) και της παραμικρής πρόβλεψης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2021, είχε σχολιάσει την επερχόμενη κυκλοφοριακή επιβάρυνση και τους αντίστοιχους κινδύνους και είχε υποδείξει στη Δημοτική Αρχή την αναγκαιότητα διαμόρφωσης του κόμβου αυτού για λόγους κυκλοφοριακής ασφάλειας οχημάτων και πεζών, προτρέποντάς την να προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες.

Από τότε και για όλο αυτό το διάστημα των 12 μηνών, σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έγιναν από μέρους μας παρεμβάσεις και υποδείξεις, σχολιάζοντας την απραξία της Δημοτικής Αρχής σε αυτό το κρίσιμο θέμα ασφάλειας. Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, έγιναν δύο τουλάχιστον επίσημες οχλήσεις, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τη Δημοτική Αρχή, επίσης πολλούς μήνες πριν τη παράδοση του έργου.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά την πρώτη δημόσια καταγεγραμμένη σύστασή μας, η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει ένα έργο, ομολογουμένως μικρής κλίμακας, προκειμένου να βελτιώσει κυκλοφοριακή ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών και μάλιστα μόλις πριν 1 μήνα ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ωρίμανση του έργου.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανή να διεκπεραιώσει ούτε τα αυτονόητα, καθώς το 2022 βρίσκει μέχρι και σήμερα το Δήμο μας ΧΩΡΙΣ ψηφισμένο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ & ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (!), πόσο μάλλον να σχεδιάσει και να οραματισθεί το μέλλον που είχε υποσχεθεί και παραπλανημένοι οι δημότες ήλπισαν πριν από δύο και πλέον έτη.

Μέχρι λοιπόν να υλοποιηθεί το έργο ευχόμαστε καλή και ασφαλή χρονιά σε όλους!





Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ