ΓΥΘΕΙΟ: Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Γύθειο

 


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Γύθειο, το κεντρικό λιμάνι του νομού Λακωνίας, ο εορτασμός των Θεοφανείων, τηρουμένων όλων των ενδεδειγμένων μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Το πρωί τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου η ακολουθία του Όρθρου, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στη συνέχεια στην αποβάθρα της κεντρικής πλατείας της πόλης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο δεκατετράχρονος μαθητής Δημήτριος Σωτηράκος, ο οποίος έλαβε ως δώρο από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο έναν σταυρό.

Εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού οι Ιερές Ακολουθίες και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγιναν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε άνευ λιτανευτικής πομπής αλλά με απευθείας προσέλευση κλήρου, αρχών και λαού στο σημείο καταδύσεως ενώ ήταν απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Παρόντες στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων ήταν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Πολίτης, η Υποδιοικήτρια του Α.Τ. Γυθείου Υπαστυνόμος Β’ κα Μπότση, ο Λιμενάρχης Γυθείου Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσάλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.

Πηγή φωτογραφίων Ιερά Μητρόπολη Μάνης








Εορτάστηκαν τα άγια Θεοφάνεια του Χριστού στην έδρα της Ι.Μητροπόλεως στο Γύθειο με την τέλεση της Θ. Λειτουργίας και του Αγιασμού των υδάτων, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιωμένου από τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Αγ. Γεωργίου Γυθείου αρχιμ. Νήφωνα Καρολεμέα και τον πρωτοπρ. Παναγιώτη Αρφάνη.

Στη συνέχεια ο Σεβ. με τον Τίμιο Σταυρό αγίασε την θάλασσα, σύμφωνα με το καθιερωμένο Τυπικό της Εκκλησίας και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Στο τέλος, ο Σεβ. ευχήθηκε: «Είθε να λάβουμε, όπως λέγει το πρώτο τροπάριο του Αγιασμού, πνεύμα σοφίας, πνεύμα συνέσεως, πνεύμα φόβου Θεού. Χρόνια πολλά σ’ όλους».

Παρέστησαν o Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, η Υποδιοικήτρια του Α.Τ. Γυθείου, Υπαστυνόμος Β’ κα Μπότση, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσάλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Τον Σταυρό ανέσυρε από τα ύδατα ο μαθητής Δημήτριος Σωτηράκος.

Όλοι όσοι «βούτηξαν» στη θάλασσα γεμάτοι χριστιανική πίστη, θάρρος και ενθουσιασμό έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο διευθέτησαν κατ’ άριστο τρόπο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την τελετή.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ