Συνάντηση Πλεύρη – Δαβάκη για τις υγειονομικές μονάδες της ΛακωνίαςΣυνάντηση Πλεύρη – Δαβάκη για τις υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας.

Ο κ. Δαβάκης έθεσε στον Υπουργό τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας του Νομού κυρίως λόγω της κήρυξης ως άγονων των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί, καθώς και των πρόσφατων συνταξιοδοτήσεων. Για την κάλυψή τους, ο Θανάσης Δαβάκης ζήτησε να προκηρυχθούν εκ νέου σε υψηλότερο βαθμό (Διευθυντή ή Επιμελητή Α΄ αναλόγως) οι θέσεις που κηρύχθηκαν άγονες, με σκοπό αυτές να καταστούν πιο ελκυστικές για τους υποψηφίους, καθώς και να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη σε αναλογία 1 προς 1 όλων των κενών θέσεων που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις. Επίσης, ζήτησε να εγκριθούν όλα τα αιτήματα για επικουρικό προσωπικό που οι υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας έχουν προωθήσει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Τέλος, ζήτησε να αλλάξουν τα γεωγραφικά όρια ευθύνης των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας, γιατί η μέχρι σήμερα εικόνα είναι μνημείο ανορθολογισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων, Κωνσταντίνο Κορωνιό, οι οποίοι συνομίλησαν με τον Υπουργό και του εξέθεσαν απευθείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, επικοινώνησαν με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Υπουργό για τα ζητήματα που τέθηκαν.

Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τον κ. Δαβάκη για τα ακόλουθα:


Θα προωθηθεί η επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης και στο Νοσοκομείο των Μολάων, σε υψηλότερο βαθμό (Διευθυντή ή Επιμελητή Α΄ αναλόγως), με σκοπό να καταστούν πιο ελκυστικές για τους ενδιαφερόμενους.


Θα προκηρυχθούν σε αναλογία 1 προς 1 όλες οι κενές θέσεις που έχουν προκύψει από συνταξιοδοτήσεις.


Θα εγκριθούν όλα τα αιτήματα για επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που οι δομές Υγείας της Λακωνίας έχουν προωθήσει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.


Θα καλυφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα μία κενή θέση Καρδιολόγου στο Νοσοκομείων των Μολάων μέσω της μετακίνησης ενός ιατρού από άλλη υγειονομική δομή.


Σχετικά με το ζήτημα της γεωγραφικής αρμοδιότητας των Κέντρων Υγείας, προβλέπεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σχετική παρέμβαση σε όλη τη χώρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων μας για τη συμβολή τους σε αυτήν.

Οι προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για την υγειονομική θωράκιση των μονάδων υγείας εν μέσω πανδημίας είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα…


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

Menu 5 αστέρων στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων!

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ