Αραχωβίτης - Χαρίτσης: “΄Άμεσα να δρομολογηθεί η νομοθετική ρύθμιση για το ακατάσχετο της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στ. Αραχωβίτης-Αλ. Χαρίτσης: “΄Άμεσα να δρομολογηθεί η νομοθετική ρύθμιση για το ακατάσχετο της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής”

Μετά τις επανειλημμένες επισημάνσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και τους Τομεάρχες Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων του κόμματος Αλ. Χαρίτση και Στ. Αραχωβίτη για το ζήτημα του Ακατάσχετου της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής που χορήγησαν οι Περιφέρειες στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, οι βουλευτές Λακωνίας και Μεσσηνίας φέρνουν το θέμα στη Βουλή με την κατάθεση σχετικής Αναφοράς εκ μέρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδος, Μεσσηνίας, Κορινθίας).


Θα έπρεπε όχι μόνο να θεωρείται δεδομένο αλλά να έχει ήδη δρομολογηθεί η νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει ότι οι οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις θα είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε άλλη οφειλή.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΘΕΜΑ: «Φορολόγηση και Ακατάσχετο Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής»


Οι βουλευτές Σταύρος Αραχωβίτης και Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτουν προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας των Επιμελητηρίων Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προς τον Υπουργό και Αν. Υπουργό Οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρα και Σκυλακάκη, όπου επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι οι οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις μέσω των Περιφερειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, θα πρέπει να είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε άλλη οφειλή.

Το θέμα της κατάσχεσης και των συμψηφισμών έχει επανειλημμένα επισημανθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και από τους Τομεάρχες Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων του κόμματος Αλ. Χαρίτση και Στ. ΑραχωβίτηΕπισυνάπτεται η Επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2022


Ο καταθέτοντες βουλευτές

Αραχωβίτης Σταύρος

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE