ΔΕΔΕΔΗΜΟΥ : "...είναι προφανές πως κανένα «Μείζον πολιτικό θέμα» όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν υφίσταται."Δελτίο Τύπου

Αναφορικά με δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, που υποστηρίζει ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 26/1/22, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης κα Γεωργία Δεδεδήμου δήλωσε πως το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σπάρτης είναι φτωχό γιατί δεν δόθηκαν πόροι από την κεντρική Κυβέρνηση, σας δηλώνουμε τα εξής:

Οι δηλώσεις της κας αντιδημάρχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιανουαρίου ,διαστρεβλώθηκαν και παρερμηνευτήκαν με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων πως δηλαδή η Δημοτική αρχή υστερεί σε χρηματοδότηση έργων με ευθύνη της Κυβέρνησης και πως οι βουλευτές του νομού δεν συνέβαλαν ώστε να εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι.

Από το δημοσίευμα παραλείφθηκαν προφανώς για τον ίδιο λόγο οι δηλώσεις της κας αντιδημάρχου πως τα έργα που έχουν ενταχθεί και θα λάβουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και από το Πράσινο Ταμείο αλλά και το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και πολλά άλλα έργα από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 μετά την πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και θα αλλάξουν θεαματικά το τεχνικό πρόγραμμα . Αναλυτικά:

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» – Πρόσκληση ΑΤ06 «Αστική αναζωογόνηση της πόλης της Σπάρτης» Ποσό χρηματοδότησης 6.652.900,00 €. Εντάχθηκε με την αρ. πρωτ. 5919/2021/12-01-2022 (ΑΔΑ:9ΖΙΗ46ΜΤΛ6-84Ψ) απόφαση Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.


Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» –Πρόσκληση ΑΤ14 «Ο ζωγράφος του 1821, Παναγιώτης Ζωγράφος και το έργο του «ζωντανεύουν» στην Σπάρτη», Ποσό χρηματοδότης 225.000,00 €. Εντάχθηκε με την αρ. πρωτ. 6584/30.9.2021 (ΑΔΑ: Ω2ΠΜ46ΜΤΛ6-6ΣΒ) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών.


ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ -«Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων έναντι άλσους Γουδέ», προϋπολογισμού 531.000 €. Ποσό χρηματοδότησης 318.600 € (ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να συμβάλλει με ποσό 212.400 €).


ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙI -«Έργα και προμήθειες για την βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Σπάρτης», προϋπολογισμού 850.000,00 €. Ποσό χρηματοδότης από ΥΠ.ΕΣ. 600.000 € (ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να συμβάλλει με το υπόλοιπο ποσό 250.000 €)Η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να εξασφαλίσει πολύ υψηλή χρηματοδότηση για έργα από την παρούσα κυβέρνηση.


Επί της παρούσας κυβέρνησης δεν πραγματοποιήθηκε καμία μείωση πόρων στο Δήμο Σπάρτης. Οι όποιες μειώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας όπως άλλωστε έγινε και σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.


Η κυβέρνηση παρέχει στο Δήμο Σπάρτης καθώς και σε όλους του υπόλοιπους ΟΤΑ, πλήθος χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων. Έτσι μας παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλουμε προτάσεις χρηματοδότησης στις προσκλήσεις που ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύονται.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σπάρτης και η ΔΕΥΑΣ ετοίμασαν και υπέβαλαν προς το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργα συνολικού προϋπολογισμού 47 εκ. ευρώ ενώ ετοιμάζεται και η υποβολή νέων προτάσεων σε νέες προκηρύξεις για τεχνικά έργα.


Κατόπιν των ανωτέρω, είναι προφανές πως κανένα «Μείζον πολιτικό θέμα» όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν υφίσταται.Η Αντιδήμαρχος

Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης


ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΔΕΔΗΜΟΥ .

Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 58χρονου

Ζ.ΚΑΡΟΥΝΗΣ Μονή Αγίων Αναργύρων : ηχογραφήσαμε την ακολουθία των αγίων Ιωσήφ του ησυχαστού Δανιήλ και Εφραίμ των Κατουνακιωτών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΓΟΥΛΑ: Δεν έπεφτε καρφίτσα στη συναυλία Περίδη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ