Συνάντηση Πλακιωτάκη – Δαβάκη για τα ζητήματα των Λιμενικών αρχών της Λακωνίας

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη είχε χθες το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Λιμεναρχεία της Λακωνίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Τα ζητήματα που αφορούν στις λιμενικές αρχές της Λακωνίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησής μου σήμερα το μεσημέρι, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Για το Λιμεναρχείο Γυθείου, έθεσα στον υπουργό την ανάγκη ενίσχυσής του με σύγχρονο και μεγαλύτερο σκάφος, το οποίο με ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα θα επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή ευθύνης του. Ο υπουργός με ενημέρωσε ότι τώρα διενεργείται σχετικός διαγωνισμός προμήθειας σκαφών και θα λάβει υπόψη του το αίτημα αυτό.

Παράλληλα ζήτησα την ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στον Γερολιμένα, αίτημα που θα διατυπωθεί άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία για να προετοιμασθεί η υλοποίησή του.

Ζήτησα επίσης την καλύτερη στελέχωση του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως, του οποίου, όπως ανέφερα στον υπουργό, η περιοχή ευθύνης χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα αυξημένη ναυτιλιακή κίνηση, επιβλέπει την πορθμειακή γραμμή της Ελαφονήσου, τον δίαυλο των Κυθήρων, το αγκυροβόλιο του όρμου της Νεάπολης και τη διασύνδεση και εξυπηρέτηση των πλοίων με λάντζες-μία διαδικασία ιδιαίτερα αυξημένου ναυτιλιακού κινδύνου-,την ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης-Κυθήρων καθώς φυσικά και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με τίς ιδιαιτερότητες του ανοιχτού πελάγους.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για την ενίσχυση αυτής της ιδιαίτερα κρίσιμης λιμενικής αρχής.

Ευχαριστώ τον υπουργό για την συνεργασία και το πνεύμα συναντίληψης που υπήρξε.Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr