Μεγαλόπολη ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ο Μεγάλος Αγιασμός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ ΕυσταθίουΜε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, εορτάστηκε την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 σε όλη τη Χώρα η εορτή των Αγίων Θεοφανίων.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου, και παρουσία των τοπικών αρχόντων.

Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έκανε αρχικά μία αναφορά στις πολλές αναμνήσεις που έχει από τον Μητροπολιτικό Ναό Μεγαλόπολης, αφού βίωσε, ως λαϊκός ακόμα, τις εργασίες για την ολοκλήρωση της ανέγερσής του, συμμετείχε, ως διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, στα εγκαίνιά του, ενώ στον ίδιο Ναό, κατά τη διάρκεια της ενδεκαετούς διακονίας του, ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, πολλές φορές ιερούργησε. Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 1966 χειροτονήθηκε εκεί Πρεσβύτερος και την ίδια ημέρα έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή των Θεοφανίων ευχόμενος με την φώτιση του Θεού να μπορέσουμε να δούμε και να βιώσουμε την ομορφιά της ζωής, να σταθούμε με αγάπη κοντά στον συνάνθρωπό μας σε χαρές και σε λύπες και να θέσουμε σωστές προτεραιότητες με απώτερο στόχο την συμμετοχή μας στη Βασιλεία των Ουρανών.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)
Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr