Στη Λακωνία ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, επισκεπτόμενος Σπάρτη, Νεάπολη και Μονεμβασία


ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΙΚΑΣ ΣΠΑΡΤΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ DRONE ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η Λακωνία αποτέλεσε το επίκεντρο της δραστηριότητας που είχε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος -συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και τον θεματικό ομόλογό του Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη-, εκτός από την Σπάρτη, επισκέφθηκε την Ελίκα, τη Νεάπολη και τη Μονεμβασία.

Ειδικότερα, το πρωί σήμερα, στην Σπάρτη, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας παρουσίασε τις πλήρως εφοδιασμένες αποθήκες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λακωνίας και διένειμε υλικό και είδη πολιτικής προστασίας σε εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων του νομού.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εν λόγω οργανώσεων, όπως και οι εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής -που επίσης ήταν παρόντες- εξήραν την μεθοδικότητα και την οργάνωση της Περιφέρειας, καθώς και την συνδρομή της προς τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την στήριξη προς τους εθελοντές.

Σημειώνεται ακόμα ότι από τον περιφερειάρχη παραδόθηκε σήμερα εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) με θερμική κάμερα για την διευκόλυνση του έργου του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε στην Ελίκα συνάντηση με τον πρόεδρο και τους κατοίκους του χωριού και ακολούθως -συνοδευόμενος από τους δύο αντιπεριφερειάρχες- μετέβη στη Νεάπολη, όπου επισκέφθηκε αρχικά το ημερήσιο Γυμνάσιο δωρίζοντας προς το οποίο, εκ μέρους της Περιφέρειας, δύο σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και βιβλία, ενώ είχε συναντήσεις τόσο με τον σύλλογο καθηγητών, όσο και μαθητές του εν λόγω σχολείου.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η επίσκεψή του, με αφορμή και την επικείμενη γιορτή των Τριων Ιεραρχών, είχε ως σκοπό μεταξύ άλλων να τιμήσει το σχολείο για την διάκριση που είχαν αποσπάσει οι μαθητές του στην δραση του ΕΣΠΑ “At the school of Open Cohesion” με την παραγωγή βίντεο που αναδείκνυε το Μουσείο Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης της Νεάπολης.

Ακολούθησε επίσκεψη του Π. Νίκα στο ΕΠΑΛ Βοιών, όπου φιλοξενείται και το πιο πάνω μουσείο και είχε συνάντηση με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην Σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού που δημιουργείται στη Νεάπολη, μετά από τη συναίνεση και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, της οποίας η Περιφέρεια έχει αναλάβει τον εξοπλισμό διδασκαλίας, δεσμευόμενη να εντάξει στο Π.Δ.Ε. την προμήθειά του, έργο προϋπολογισμού 1.445.000 ευρώ.

Ακολούθησε μετάβαση του περιφερειάρχη στο Κέντρο Υγείας, το οποίο είναι επαρκώς στελεχωμένο, ενώ στην βελτίωση των υποδομών του έχει συνδράμει η Περιφέρεια.

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, επισκέφθηκε και την υπό ανέγερση μονάδα επεξεργασίας αλόης, η οποία καλλιεργείται στην περιοχή της Νεάπολης.ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Η σημερινή επίσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι στη Μονεμβασία, όπου από κοινού με τους αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Ν. Τζινιέρη και τον θεματικό ομόλογό του Υποδομών και Μεταφορών Θ. Βερούτη, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη και αντιδημάρχους.

Ακολούθησε αυτοψία στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στη μαρίνα και το λιμάνι, κατά την οποίαν εξετάστηκαν τα σε εξέλιξη ευρισκόμενα έργα στον βράχο, δηλαδή η αρχαιολογική έρευνα, ο φωτισμός του κάστρου και η πρόσβαση στον εν λόγω εμβληματικό χώρο.

Ακολούθησε, τέλος, συνάντηση του περιφερειάρχη με εκπροσώπους των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται μέσα στον οικισμό του κάστρου της Μονεμβασίας.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 58χρονου

2 ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ για τη ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΕΛΕΓΡΗ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ