ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης στις νόμιμες εγκαταστάσεις επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στη θέση Τριανταφυλλιά του Δήμου Ήλιδας υπέγραψαν την Παρασκευή 14/1/2022 , ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας κ. Γιάννης Λυμπέρης στο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.


Η υπογραφή της σύμβασης ήταν αποτέλεσμα επίμονων, συνεχών και συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλήθος δήμων της Πελοποννήσου.


Έτσι, για πρώτη φορά έπειτα από 50 περίπου χρόνια τα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου Σπάρτης, θα μεταφέρονται από αυτήν κιόλας την εβδομάδα στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στην Τριανταφυλλιά Ηλείας και όχι στον ΧΑΔΑ Αφυσσού.


Η σύμβαση περιλαμβάνει τη μεταφορά μέγιστης ποσότητας 2.400 τόνων αστικών στερεών αποβλήτων στο εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς και έχει ισχύ έως 28 Φεβρουαρίου 20222, ημερομηνία στην οποία υπολογίζεται να έχει ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Παλαιόχουνη Αρκαδίας. Μόλις εκείνη ανοίξει τις πόρτες της, τα απορρίμματα του Δήμου Σπάρτης θα μεταφέρονται εκεί, όπως έχει προβλεφθεί από τον σχετικό κυβερνητικό σχεδιασμό.


Ο κ. Δούκας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αθανάσιο Καρλαύτη, την αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης Γεωργία Δεδεδήμου, και τον Ειδικό Σύμβουλο Ιωάννη Ράλλη, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ήλιδας για τη συνεργασία του και τόνισε πως με τη συνδρομή του δόθηκε επιτέλους λύση σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας για τους δημότες της Σπάρτης.


Επεσήμανε δε πως ευελπιστεί η μεταφορά να λήξει πολύ νωρίτερα από τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς αν όλα πάνε καλά, σε περίπου 3 εβδομάδες ευελπιστούμε ότι θα λειτουργεί η μονάδα στην Αρκαδία.


Ο κ. Λυμπέρης, με τη σειρά του, δήλωσε πως η αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Σπάρτης, βασίστηκε στην ισχύουσα νομοθεσία αλλά έγινε και για λόγους φιλίας και συναδελφοσύνης.


Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ο Δημάρχος Σπάρτης πρόσθεσε πως η σχέση μεταξύ των δύο ιστορικών δήμων δεν θα περιοριστεί μονάχα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Αναφερόμενος μάλιστα στις αδελφικές σχέσεις της Σπάρτης και της Ήλιδας από την εποχή του Λυκούργου και του Ιφίτου, ανακοίνωσε το σχεδιασμό του υπερμαραθώνιου δρόμου Αμαλιάδας Ήλιδας – Σπάρτης!


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βασιλική Λακωνίας

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ