Γεωργία Ζαχαράκη: Πρόταση για τη δημιουργία φορέα Δήμων με Μνημεία UNESCOΔ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Δήμων με Μνημεία UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας από 26 έως 28 Νοεμβρίου. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι 18 δήμων εκ των οποίων στην Καλαμπάκα παρέστησαν εννέα, ενώ οι υπόλοιποι παρακολούθησαν το συνέδριο διαδικτυακά.

Το συνέδριο ήταν μία πρωτοβουλία του Δήμου Μετεώρων, στην οποία είχε ανταποκριθεί άμεσα η αντιδήμαρχος κα Γεωργία Αναστασοπούλου – Ζαχαράκη συμβάλλοντας με προτάσεις και ιδέες για τους σκοπούς και τις δράσεις του. Η πρώτη επαφή για τη διοργάνωση του συνεδρίου είχε πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2019 αλλά λόγω της πανδημίας covid-19, η πραγματοποίησή του κατέστη δυνατή φέτος.

Τον Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Αναστασοπούλου – Ζαχαράκη και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Κονίδης. Τους συνέδρους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λύπας. Η κα Ζαχαράκη στην ομιλία της παρουσίασε στους συμμετέχοντες τόσο τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1989, όσο και το γενικότερο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Σπάρτης με ιδιαίτερη αναφορά στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς του χώρους. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε και από οπτικοακουστικό υλικό για τον Μυστρά και το Δήμο Σπάρτης.

Στο τέλος των εργασιών αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει και θα προετοιμάσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία φορέα Δήμων με Μνημεία UNESCO, ενώ το 2ο Συνέδριο αποφασίστηκε να διοργανωθεί το καλοκαίρι του 2022 στην Πάτμο.

Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης πρόσφατα αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στο Δίκτυο Συνεργασίας της κοινής προωθητικής ενέργειας των Δήμων της Ελληνικής Επικράτειας οι οποίοι διαθέτουν ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO πιστεύοντας ότι θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για την ανάδειξη των Μνημείων και την προώθηση διαδρομών πολιτισμού ανά την Ελλάδα, γεγονός που θα έχει θετικό πρόσημο τόσο στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, όσο και στην σύσφιξη των σχέσεων και στην διάδοση της παράδοσης του κάθε τόπου.


Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Κοινωνικής Πολιτικής
Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2 & 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ